Saborski zastupnici izražavaju žaljenje zbog smrti Miroslava Tuđmana: Bio je pravi primjer i mlađim generacijama, neka mu je laka hrvatska zemlja

Mirslav Tuđman/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prijatelji i kolege opraštaju se sa saborskim zastupnikom Miroslavom Tuđmanom, sinom prvog predsjednika  Republike Hrvatske Franje Tuđmana, koji je u nedjelju preminuo u 75. godini.

Miroslav Tuđman je početkom siječnja završio u bolnici zbog komplikacija izazvanih virusom SARS-CoV-2. zbog čega je bio priključen na respirator.

Izraze sućuti na svom Facebook profilu izjavio je europarlamentarac Karlo Ressler.

“Pokoj vječni Miroslavu Tuđmanu, hrvatskom domoljubu, istaknutom intelektualcu i političaru. Svojim predanim javnim radom bio je pravi primjer i mlađim generacijama. Hvala mu na nesebičnoj, temeljitoj i dugogodišnjoj borbi za Hrvatsku. Počivao u miru”, napisao je Ressler.



Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine HDZ-ov Mislav Herman također je objavio po čemu će pamtiti Tuđmana.

“Duboko potresen smrti prof. Miroslava Tuđmana izražavam iskrenu sućut obitelji i svima koji su ga poznavali. Njegov izniman doprinos u stvaranju hrvatske države, te zaštiti njezinih interesa zauvijek ostaje zapisan u hrvatskoj povijesti. Bila mi je čast poznavati ga. Neka mu je laka hrvatska zemlja”.

O Miroslavu Tuđmanu na današnjoj je konferenciji za medije u Saboru govorio i Mostovac Nikola Grmoja. “Bio je to iznimno ugodan gospodin, zastupnik koji je prema svima iskazivo poštovanje, argumentiran u raspravi. U svoje ime i u ime kluba zastupnika Mosta izražavam sućut obitelji”, rekao je Grmoja.

Drugi Mostovac Miro Bulj na svom je Facebook profilu napisao da će im nedostajati srdačni, blagi i uvijek dobronamjerni kolega te da obitelji, rodbini i prijateljima izražava iskrenu sućut.

Od Miroslava Tuđmana oprostio se i Miroslav Škoro.

“S tugom sam primio vijest o smrti kolege prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana s kojim sam dijelio saborske klupe tijekom aktualnoga saborskog mandata, ali i uspješno surađivao u Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Profesor Tuđman ostavio je dubok trag u hrvatskoj znanosti i obrazovanju kao utemeljitelj informacijskih znanosti u Republici Hrvatskoj. Njegovi napori i doprinosi u izgradnji sigurnosno-obavještajnog sustava uvelike će doprinijeti pobjedi u Domovinskome ratu mlade hrvatske države. Do kraja svoga ovozemaljskog života svojim je znanstvenim i publicističkim radom doprinosio širenju istine o Hrvatskoj i Domovinskome ratu. U ime Domovinskog pokreta i u svoje osobno ime izražavam najiskreniju sućut članovima njegove obitelji”, napisao je Škoro.

 

 

Komentari