Roditelji djevojčice kojoj je smrskana glava su kazneno prijavljeni: ‘Ponekad smo je znali udariti’

Ilustracija Foto: MUP

U bolnicu u Klaićevu u srijedu je prevezena djevojčica (2,5) koja ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave. Na koži se jasno vide tragovi gnječenja. Nalazi se na intenzivnoj i priključena je na respirator.

Ravnatelj Klaićeve, prof.dr. Goran Roić petak poslijepodne kazao kako se stanje djevojčice nije promijenilo. Nažalost i dalje je izrazito kritična i životno je ugrožena. Liječnici se bore za njezin život.

“Dovršili smo kriminalističko istraživanje nad roditeljima djevojčice i uz kaznenu prijavu za povredu djetetovih prava bit će predani pritvorskom nadzorniku, a u subotu nadležnom državnom odvjetništvu”, kazao je Damir Brezić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Predviđena kazna za djelo za koje ih se tereti je od jedne do osam godina zatvora. No, ukoliko nesretno dijete podlegne ozljedama mogli bi biti kazneno prijavljeni za teško ubojstvo.



RTL.hr neslužbeno doznaje da su oboje roditelja tijekom ispitivanja na policiji priznala da su ‘ponekad znali udariti dijete’, no detalji ove tragedije se još uvijek ne znaju.

Komentari