Robotska ronilica pronašla je Ininu platformu Ivanu D

N1

Inina plinska platforma Ivana D pronađena je na dnu mora. Prema prvim informacija pukla joj je noga (monopod) kojim je bila postavljena na dno, te je potonula na dno. O uzrocima puknuća te o početku akcije izvlačenja ostataka još je prerano govoriti, potvrdio je voditelj Nacionalne središnjice za nadzor pomorskog prometa Ivan Šantić za N1.

Brod “Junak” s robotskom ronilicom stigao je nakon 10 sati jutros na poziciju gdje se nalazi Inina plinska platforma Ivana D, kako bi pronašao platformu koja je izgubljena uslijed jakog juga i nevremena na moru.

Iz Ine su poručili kako bi se ekspedicija s Ivane D trebala vratiti na kopno u poslijepodnevnim satima, a oko 17 sati očekuju se izjave vezane upravo uz rezultate ekspedicije.

Podsjetimo, olujni vjetar i valovi na sjevernom Jadranu oštetili su Ininu nenastanjenu plinsku platformu Ivana D, koja je prestala odašiljati signal i ne vidi se s obližnje platforme Ivana A, izvijestila je Ina u ponedjeljak.



“Uslijed jakog vjetra i velikih valova na sjevernom Jadranu tijekom vikenda, u poslijepodnevnim satima u subotu 5. prosinca došlo je do gubitka procesne komunikacije i navigacijskog sustava, a potom i vizualnog kontakta s nenastanjenim eksploatacijskim odobalnim objektom Ivana D”, priopćila je Ina.

Komentari