Robert Pauletić poručuje: Ja ću u Saboru zamijeniti Ružu Tomašić

Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Robert Pauletić odlučio je da će on u Saboru zamijeniti Ružu Tomašić, koja je osvojila zastupnički mandat na koalicijskoj listi koju je okupio Miroslav Škoro, ali želi do lipnja iduće godine ostati u Europskom parlamentu.

Kad su Pauletića upozorili da on ima zakonsko pravo ući u Sabor, zato što je na toj listi u desetoj izbornoj jedinici dobio više od deset posto preferencijskih glasova, nije bio siguran da je to tako, budući da se u javnosti tvrdilo da stranka čija je članica Ruža Tomašić, HKS, može odrediti zamjenika. Stoga jučer Pauletić nije ništa htio govoriti o ovom slučaju.

No, danas nam je Novom listu poslao svoju izjavu koja ne ostavlja nikakve sumnje u to što on namjerava učiniti.

“Ako je saborski mandat u slučaju odustanka Ruže Tomašić moje zakonsko pravo, ja ću to zakonsko pravo i iskoristiti, i to kao član Domovinskog pokreta, jer je to moj dug prema gotovo četiri tisuće birača u Dalmaciji koji su zaokružili moje ime, i to na drugoj poziciji liste. Nisam sudjelovao ni u kakvim ranijim dogovorima oko ‘nasljeđivanja’ mandata, niti me takvi dogovori obavezuju. Ako gospođa Tomašić odustane od mandata u Saboru i ako je po zakonu mijenjam ja, a čini se da je tako, svoje ću pravo iskoristiti i tako ispuniti obavezu prema biračima”, poručuje Pauletić.Komentari