Rimac se žalila na pritvor. Sutra odluka ide li na slobodu ili ostaje u Remetincu

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak će odlučivati o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane. Odluka o žalbi trebala bi biti poznata nakon što bude napisana i otpremljena strankama u postupku, doznaje RTL.

Rješenje o istrazi u aferi postalo je već pravomoćno jer se većina odvjetnika na njega nije žalila. Vjerojatno im je u interesu bilo da predmet što prije krene, objavile su Vijesti.hr.

Međutim, sama Rimac i njezin odvjetnik uvjeravaju u žalbi da istražni zatvor nije potreban.

Naime, ukazuju da se optužbe što joj ih USKOK stavlja na teret ionako mahom temelje na mjerama tajnog nadzora, te dokumentaciji kojom istražitelji bivšu državnu tajnicu povezuju s korupcijom vezanom za vjetropark Krš-Pađene, dodjele krških pašnjaka, te potpore Ministarstva gospodarstva.



U tom slučaju, tvrdi Josipa Rimac, nema bojazni da bi mogla boravkom na slobodi na bilo koji način utjecati na iskaze svjedoka.

Podsjetimo, USKOK je nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Prijavljeni su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan, direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković, zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

Komentari