Ribić potvrdio da ima vilu. Naravno, nije objasnio kako je došao do nje osim da je sve posve čisto

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Vilim Ribić komentirao je otkriće vile koju ima u Gornjem Vrapču, a za koju javnost dosad nije znala. Kako je rekao za Jutarnji list, sve je posve čisto, a kuća koju je, kako je otkrio Index, kupio za 90 tisuća eura i isplatio cijeli iznos u pola godine jedina je nekretnina koju ima.

Poznati sindikalist u javnosti dosad nastupao kao čovjek koji živi kao podstanar u malom mračnom stanu koji unajmljuje od sindikata i koji iz moralnih razloga nije htio uzimati kredit da bi kupio nekretninu.

No, sad kaže nešto sasvim drugo

“Sve je savršeno čisto. Radim 30 godina i ova kuća je danas moja jedina imovina. Imam još godinu dana do mirovine i da imam ikakvog putra na glavi bio bi sakriven u mišjoj rupi, a ne bih ulazio u konflikte s domaćim imperijama. Stambeni prostor u kući velik je 98 četvornih metara, dok je u razini zemlje podrum. Za sve imam račune, majstori mi se ponekad smiju jer ništa ne želim platiti ‘na crno’ jer znam da od PDV-a žive naši članovi, a oni su i jedini kojima ću podnijeti izvješće o kupovini te kuće”, rekao je Ribić za Jutarnji.

Pritom nije komentirao možda ipak najzanimljiviji dio priče; da je za smiješan novac kupio kuću od tvrtke koja radi milijunske poslove s njegovim sindikatom. Naime, kako su i Index i 24 sata pisali, Ribiću su zemljište i vilu prodale tvrtke koje su povezane sa Zoranom Kovačom, čovjekom čije tvrtke već godinama imaju ekskluzivno pravo na građenje stanova za sindikate.



Otkrio i kad je preselio

Poznati sindikalist danas je za Jutarnji otkrio i kad je iselio iz malog, mračnog podstanarskog stana.

“U kuću u Gornjem Vrapču preselio sam se još 2016. Ja sam je kupio još 2015. u roh bau fazi. Sindikatov stan u kojem sam do tada živio prodan je prošle godine, i to za 68 tisuća eura, dok je bio kupljen za 50 tisuća eura, a od kada sam se iselio nisam ga koristio ja već drugi čelnik Sindikata povremeno”.

Komentari