Renato Petek: Bandić sada želi ‘Mali Manhattan’ na Kvatriću!

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek rekao je na društvenim mrežama da je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zastupnicima Skupštine dostavio prijedlog revitalizacije donjogradskog bloka (Blok Badel). Petek je dodao da prijedlog podsjeća na projekt Manhattan na Velesajmu i Hipodromu. Evo što je Petek napisao:

“Kako bi uopće krenuo u realizaciju strateškog projekta “Blok Badel – revitalizacija donjogradskog bloka” (Vlaška-Šubićeva-Martićeva-Derenčinova) Bandić je zastupnicima Gradske skupštine dostavio prijedlog kako on vidi realizaciju tog projekta. Dio plana prijedloga neodoljivo podsjeća na realizaciju tzv projekta Manhattana, odnosno projekta “Grad u Gradu” na Velesajmu i Hipodromu.

Grad kreće u realizaciju projekta unutar kojeg nije unaprijed jasno što će se točno od javnog sadržaja tamo naći, dok se jasno definira da Grad u novu tvrtku unosi nekretninu u vrijednosti 155,42 milijuna kuna te se unaprijed odriče upravljačkih prava ukoliko partner ispuni ulaganje u novcu u istom iznosu, čime stječe 51% upravljačkih prava.

Koja je to partner zainteresiran za ovaj projekt, možda ćemo saznati uskoro, ukoliko zastupnici iz HDZ-a podignu ruku za ovakav prijedlog prema kojem će poslovni partner imati 51% upravljačkih prava, a Grad 49% (slučaja INA) prema čemu Grad odmah u startu prepušta upravljačka prava, tzv majoritet nad zajedničkom tvrtkom.



Grad mora unaprijed, a ne naknadno planirati što će se realizirati od javnog sadržaja. U GUP-u je za to područje određena je osnovna namjena prostora kao zona mješovite – pretežito poslovne namjene (M2), u kojem je moguće planirati poslovne i stambene sadržaje, s tim da prevladava poslovna namjena. Precizan iskaz površina predloženih namjena (poslovna namjena, stanovanje, trgovine, hotel, ugostiteljstvo, javna i društvena namjena, ostale prateće sadržaje) odredit će se Urbanističkim planom uređenja Vlaška-Šubićeva-Martićeva-Derenčinova.

Planirana ukupna građevinska bruto površina u zoni užeg područja obuhvata iznosi najviše 95.000 m2, u što su uključene i podzemne etaže, pri čemu je maksimalna nadzemna površina približno 65.000 m2, uključujući i površine prenamijenjenih prostora industrijske arhitekture”, napisao je Renato Petek na Facebooku.

 

Bandić sad želi Mali Manhattan na Kvatriću!

Kako bi uopće krenuo u realizaciju strateškog projekta “Blok Badel –…

Objavljuje Renato PetekUtorak, 20. listopada 2020.

Komentari