REKORDAN BROJ PREMINULIH U Srbiji u jednom danu od koronavirusa umrlo 13 osoba

Srdjan Vrancic / CROPIX

Trinaest ljudi u Srbiji umrlo je od koronavirusa u posljednja 24 sata, najviše u jednom danu od početka epidemije 6. ožujka, objavile su u utorak zdravstvene vlasti.

Potvrđeno je 299 novih slučajeva, nešto manje u odnosu na prethodne dane kad ih je bilo više od 300.

Na bolničkom su liječenju 2942 pacijenta, a na repiratorima 110, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U Srbiji su dosad testirane 455.604 osobe, zaraza je potvrđena u 16.719 slučajeva, a preminulo je 330 oboljelih, uz postotak smrtnosti od 1,97 posto.



Zbog pogoršane epidemiološke situacije izvanredne mjere na snazi su u Beogradu i još 18 općina i gradova u Srbiji.

Prema preporuci EU-a, Srbija je 1. srpnja stavljena na popis 14 zemalja čijim je državljanima dopušten ulazak u šengenski prostor, ali nisu sve zemlje prihvatile tu preporuku.

Srbiju je teško pogodila odluka Grčke koja je u nedjelju zatvorila granicu za Srbe koji u toj zemlji masovno provode godišnji odmor. U međuvremenu ih je najmanje 10.000 već počelo ljetovanje u Grčkoj.

Atena je u utorak obustavila i zračni promet sa Srbijom do 15. srpnja, potvrdio je direktor asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

Beogradski mediji pišu da građanima Srbije preostaje da izaberu zamjenska putovanja u Tursku, ponajprije Antaliju i Hurgadu, s obzirom da Ankara nije radikalno postrožila mjere da dolazak inozemnih gostiju.

Komentari