Reakcije naših heroja: Pročitajte izjave Mektića, Pavića, Čilića i Dodiga

Marin Čilić/Twitter

U današnjem finalu Olimpijskih igara u turniru za parove, Mate Pavić i Nikola Mektić bili su s 6-4, 3-6, 10-6 bolji od druge hrvatske kombinacije Ivana Dodiga i Marina Čilića. Sada su stigle i reakcije.

Reakcije pobjednika

Prvi je na red s davanjem izjava došao pobjednik Nikola Mektić: “Sanjaš o ovako nečemu. Ma nije ni da sanjaš, bili bi preveliki snovi. Sanjaš da ćeš nastupiti i biti presretan i onda osvojiš i emocije su toliko pomiješane i čudne da ne znaš kako bi reagirao.”

Mislim da će nam tek s danima dolaziti do mozga i tek kad vidimo prijatelje, trenere… bit ćemo svjesni što smo napravili. Nevjerojatno! Na prvim Olimpijskim igrama napravili smo ovakav rezultat.”

“Olimpijske igre održavaju se svake četiri godine, puno se toga promijenilo. Mi smo najbolji par na svijetu. Ovo je nešto čemu se nadamo, treba sve to odraditi. Jako sam sretan, rekao je Mektić.”



“Povijesni uspjeh, rekao je Pavić, čestitavši i izborniku koji je cijelo vrijeme bio uz njih.

“Puno se dao i za nas i za njih. Napravio je sve što je mogao da mi budemo spremni. Čestitke Čili i Dodi na srebru. Teško je objasniti kakav je to rezultat. Stvarno je to veliki rezultat za hrvatski tenis, naglasio je Pavić.”

Nisu ni poraženi nezadovoljni

Poraženi Marin Čilić kaže: “Ako smo morali od nekoga izgubiti neka su to bili Mate i Nikola. Ako smo morali od nekoga izgubiti neka su to bili Mate i Nikola, rekao je Čilić. Odlučilo je par sitnica, ali ponosni smo na sve što smo ostvarili. Tri medalje u jednom danu je velika stvar,” dodao je.

“Ovo je dan za povijest. Svi smo sretni i ponosni. Nikola i Mate su bili bolji. Treba im čestiti zasluženo su pobijedli, rekao je Dodig.

Čilić je dalje rekao: “Nadam da ovo nije posljednja prilika za medalju imamo još u sebi borbe, želje i motiva i ako stvari budu išle u dobrom smjer, Pariz nije daleko”, istaknuo je.

“Godine idu, ali trudit ćemo se. Bilo bi lijepo odigrati još jedne Olimpijske igre, dodao je Dodig. Veliki je izazov, ali najbitnije je zdravlje jer ako ono ostane dobro, sigurno da ćemo dati sve od sebe da i iduće Olimpijske igre budemo s vama” rekao je Marin

Komentari