REAKCIJE IZ STOŽERA U ZAGREBU Korlaet: Građani su nakon 20 godina poručili da im je dosta; Kekin: Zagreb čeka nove dane

Prema projekcijama izlaznih anketa, novi gradonačelnik Zagreba vjerojatno će biti Tomislav Tomašević, Ivica Puljak u prednosti je u utrci za gradonačelnika Splita, Marko Filipović na korak je do mjesta gradonačelnika Rijeke, a Ivan Radić izgledan je novi gradonačelnik Osijeka.

Ovo su sjajni rezultati, rekla je Danijela Dolenec, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Zagreba. “Sjajno je da je izlaznost na razini prvog kruga i jako smo zadovoljni. Zagreb će prodisati, izabrao je promjenu i doći će novo vrijeme”, rekla je Dolenec.

Igor Peternel iz stožera Domovinskog pokreta poziva da se ipak pričekaju prvi službeni rezultati. “Ako budu ovakvi onda ćemo čestitati. To je otprilike što sam i očekivao od izlaznih anketa”; rekao je Peternel, dodajući da se i dalje nadaju boljim rezultatima kad se objave rezultati DIP-a.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet (Možemo! i partneri) ocijenio je u nedjelju da je teško da se prednost koju imaju po izlaznim anketama može preokrenuti u korist protukandidata Miroslava Škore do kraja večeri.



“Mislim da su građani nakon 20 godina upravljanja gradom poručili da im je dosta, ali isto tako da su se u drugom krugu kampanje odlučili za konstruktivno i pozitivno”, dodao je Korlaet za Hinu.

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin kazala je da treba napomenuti da se ipak radi o izlaznim anketama, a da se u slučaju zadržavanja te prednosti, radi o premoćnoj pobjedi.

“Rezultati izlaznih anketa jasno pokazuju da Zagreb čeka nove dane. Ovakva razlika između dvoje kandidata, pokazuje da su građani prepoznali da laži i huškanja, plašenje i poticanje straha nemaju smisla te da su izabrali nadu i budućnost”, dodala je Kekin.

Komentari