Ravnatelj KBC-a Zagreb: Ostali smo bez 20 posto svoga kadra

Screenshot

Ravnatelj KBC-a Zagreb profesor Ante Ćorušić kazao je u Dnevniku HTV-a da je KBC Zagreb najveća državna bolnica i jedina bolnica nulte kategorija koja zapošljava oko šest tisuća zaposlenika, od toga pet tisuća su zdravstveni djelatnici. Naglasio je da se snalaze sukladno situaciji, te kako raste incidencija novozaraženih tako je i osoblje KBC Zagreb više izloženo riziku.

Dodao je kako je 103 medicinska djelatnika (liječnici i medicinske sestre) pozitivno nas COVID-19, a 137 ih je u samoizolaciji.

Ćorušić je kazao da od ukupnog broja djelatnika više od tristo je zaraženo. Poručio je da je KBC Zagreb ostao bez 20 posto svoga kadra, jer su osim zaraženih i onih koji su u samoizolaciji, KBC Zagreb je posudio svoje djelatnike ostalim bolnicama ili centrima poput KB Dubrava, Infektivnoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” te Varaždinu i ostalima.

Ćorušić je naglasio kako uz sve probleme pacijenti nisu zakinuti, jer svi prioritetni programi se nastavljaju raditi i do petka nije odgođena niti jedna operacija. Istaknuo je da prioritet i dalje imaju onkološki bolesnici, djeca, te bolesnici koji zahtijevaju hitnu intervenciju.



Dodao je kao ni jedna Klinika niti Zavod u KBC Zagreb nije ispala iz pogona, a radi se uobičajenim kapacitetom, pa čak i velik dio hladnoga programa, piše HRT.

Komentari