Raspudić o Jandrokoviću: On je umiljato dijete četiri političke mame, a ne sumnjam da će pokušati naći i petu

Screenshot

Nino Raspudić potvrdio je da ulazi u politiku te da će biti neovisni kandidat na listi Mosta u gostovanju u emisiji “Nedjeljom u 2”. No, njegove razgovor s urednikom Aleksandrom Stankovićem izazvao je brojne reakcije na hrvatskoj političkoj sceni.

“Most nezavisnih lista se profilirao u smjeru koji je meni blizak, ima ideju da se neovisni kandidiraju unutar zajedničkog okvira”, rekao je Raspudić i dodao da će nositi listu u jednoj od zagrebačkih jedinica.

“Ne znam još u kojoj jer lovim Jandrokovića”, naglasio je tom prilikom. Na njegovu izjavu reagirao je i Gordan Jandroković te mu poručio:

“Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece… s istom ženom.”



JANDROKOVIĆ SPUSTIO RASPUDIĆU ‘Imam troje djece…s jednom ženom’

U gostovanju u N1 studiju uživo Raspudić se osvrnuo i na Jandrokovićev komentar.

“Jandroković kaže da ima troje djece s jednom ženom i to navodi kao prednost naspram mene. Bitnija je njegova politička kvalifikacija a to je da je Jandroković umiljato dijete četiri političke mame. Prva mama bio je Ivo Sanader, druga Jadranka Kosor, pa Tomislav Karamarko i sada je to Andrej Plenković. Ne sumnjam da će pokušati naći i petu političku majku.

Ne kandidiram se za kanonizaciju nego za jednog od saborskih zastupnika. U mom slučaju nije bilo ničega dramatičnog, ja sam u dobrom odnosu s bivšem suprugom. Ali zanimljivima mi je ta projekcija mene od strane Jandrokovića, ljevice pa i Kreše Beljaka koji se brine za moj sakralni život”, rekao je Raspudić.

Obećao je Kreši Beljaku pokazati najesen, ako uđe on u Sabor preko SDP-a, slike s crkvenog vjenčanja s drugom suprugom.

Smatra da je politička karijera Gordana Jandrokovića simptomatično za hrvatsku politku, a to je partijsko poklonstvo koje se vuče iz bivšeg sistema. Ponovio je da je s 808 izabranih glasova postao predsjednik Sabora.

Neće dići ruku za Vladu Andreja Plenkovića, ali ni Davora Bernardića. Ima interne podatke prema kojima, tvrdi, bliže je Plenković oporbi nego on.

Plenković: Raspudić nije štedio nikoga u politici pa valjda neće zaplakati prvi dan kad dobije neki odgovor

Komentari