Raspudić: Ako Hrebak u naredim satima kihne, Plenković nema većinu

Screenshot

Neslaganja je danas bilo i u Saboru. S jednim od onih koji su replicirali, odnosno propitivali predstavljeni plan Vlade za iduće četiri godine je i Nino Raspudić. Za sada se ne zna do kada će trajati rasprava, a u Mostu mnogo repliciraju jedni drugima.

Neće dati povjerenje

”Ako vidimo da je nešto ostalo nedopunjeno, tražit ćemo repliku. Replikom na repliku se ipak dobije nekih sedam minuta, što je ipak bolje od pet minuta”, kazao je za RTL Danas zastupnik Mosta Nino Raspudić.

On Vladi neće dati svoje povjerenje.

”Ovo je Vlada kontinuiteta, a da sam bio zadovoljan Vladom premijera Plenkovića ne bih išao na izbore. Ne bih ulazio u politiku, ostao bih doma i glasovao za njih na izborima. Nismo vidjeli ništa novo. Program Vlade koji su nam skandalozno dali pola sata prije početka sjednice je de facto prekopirani predizborni program HDZ-a”, prokomentirao je zastupnik.



Kaže kako su mu poznata lijepa obećanja HDZ-a i kako je vrlo lako naći nelogičnosti i kontradikcije. Rasupudić je primijetio kako HDZ govori da će skrbiti o Hrvatima u BiH, no kako ministar vanjski poslova već dvije godine ne pokazuje izvješće koje je predviđeno deklaracijom.

”Ako i kažem da mi je neki ministar dobar, mogu mu samo naškoditi. Ima dobrih i lošijih, ali sačuvao bih imena”, rekao je Raspudić.

Nije imenovao najslabiju kariku u Vladi, no rekao je kako je problem čitava Vlada i način na koji je sastavljena. Po njemu je bio dobar parlamentarni običaj da predstavnici manjine pričekaju da se formira saborska većina i onda njoj pristupe kako bi artikulirali posebne teme vezane uz manjine.

Čudna trgovina

”Ovdje se odmah ušlo u jednu čudnu trgovinu. Ruši se jedan dobar običaj. Oni de facto nemaju većinu. I s epidemiološkog stajališta ovo nije čista većina jer ako gospodin Dario Hrebak u naredih 4-5 sati kihne. Plenković nema većinu. On bi morao proći drugi test, a ne ugrožavati sve nas u Saboru”, komentirao je.

Smatra kako je neozbiljno obećavati veću plaću na takav način. Mandatar bi trebao obećati da će učiniti sve da riješi pravosuđe, kriminal i korupciju.

”Mi ne znamo što slijedi za godinu ili dvije, a ne ovisimo samo o sebi”, kazao je saborski zastupnik.

Spominjalo se ukidanje imuniteta članovima Vlade, no Raspudić podsjeća kako je 11 ljudi otišlo iz prošle Plenkovićeve Vlade zbog raznoraznih afera.

”Ako on želi dati dojam sad smo pošteni. Evo od ponedjeljka smo pravna država”, zaključuje Raspudić za RTL.

Komentari