Rajko Ostojić iz samoizolacije: Svatko tko voli državu, brine o zdravlju obitelji, prijatelja, postupio bi tako. Nisam bio u kontaktu s Bernardićem

N1

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem. Kasnije danas objavljeno je da svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju.

Rajko Ostojić se putem Skypea uključio u emisiju N1 i objasnio zašto je otišao u samoizolaciju, iako nije bio u bliskom kontaktu sa zaraženim stranačkim kolegom.

“Postupio sam kao odgovoran građanin, liječnik. Svatko tko voli državu, brine o zdravlju obitelji, prijatelja, postupio bi tako”, kazao nam je Ostojić te objasnio kako je sve teklo.

“Friganović je bio sa mnom u Sesvetama gdje smo stavili vijenac na spomenik antifašističkoj borbi. Friganović nije na listi, bili smo cijelo vrijeme na otvorenom, nije to bio skup, nismo zvali ni medije.”



“On je napisao priopćenje gdje je jasno naznačio da je u srijedu dobio kliničke simptome koji između ostaloga mogu ukazivati i na influencu, ali i na covid infekciju. Odmah se u roku od par sati samoinicijativno testirao. Doznao je rezultat nalaza sinoć, nazvao me danas tijekom dana. Ja sam se testirao i danas oko 17 sati ću dobiti rezultate”, kazao je.

Nije bio u kontaktu s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem, kazao je i dodao da će se zasigurno opet testirati. Do kada će biti u samoizolaciji?

“Zasigurno do ponedjeljka popodne kada ističe sedam dana, tj. kreće osmi dan od navodnog kontakta”, rekao je Ostojić za N1.

Podsjetimo, Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, otišao je u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem. kasnije je objavljeno je da svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju.

Komentari