Radovan Fuchs: Djecu u Zagrebu treba vraćati u školu. Po potrebi, može ih se vratiti online

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je online nastavu i psiho-fizičko stanje djece koja fizički ne dolaze u školu zbog pandemije.

Na današnji dan je 1139 pozitivnih učenika, 0,25 učeničke populacije. Nastavnog osoblja je 0,60 i nešto, rekao je ministar.

“Nisam pobornik online nastave, ne može zamijeniti nastavu licem u lice. Ne samo zbog novih znanja nego i zbog utjecaja na psiho-fizičko zdravlje djece, koja su zatvorena u kući”, rekao je Fuchs.

‘Gdje god je moguće, djeca trebaju ići u školu’

Ističe da, gdje god je moguće, djeca trebaju ići u školu. “Upravo zbog primjene interaktivnog modela, uspjeli smo održati više od 70 posto ukupne nastave u fizičkom obliku”, rekao je, dodavši da se primjenjuje model koji može polučiti najbolji rezultat u sprječavanju epidemije.



“Grad Zagreb nema drastični porast broja pozitivnih učenika i trebalo bi postupno vraćati djecu u škole. Prvi korak je vraćanje djece od 5. do 8. razreda. Prema potrebi, može se opet vratiti online”, kaže ministar.

Cijepljenje nastavnika se provodi, u PGŽ-u je u završnoj fazi, dok je Međimurska županija već procijepila. Istaknuo je da je važno procijepiti nastavnike i zbog roditelja, koji su radna populacija.

Smatra da neće biti nadoknade nastave.

“Uspjeli smo posložiti sustav da svi u RH završe s jednakim ishodima učenika. Neće sva djeca usvojiti isto, ne usvajaju ni kad su u školi. Objedinili smo program koji se treba izvoditi”, rekao je, pa dodao da će na samom početku iduće školske godine predložiti da nastavnici prva dva tjedna provjere usvojeno znanje i prema potrebi, ponove s učenicima ako je nešto propušteno, prenosi N1.

Komentari