Rade Šerbedžija: Spasimo Vruju, spasimo more da nam se ponovo penje i smije, hvala ti more…

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Brojne poznate ličnosti podržavaju prosvjed protiv uništavanja nekoć prekrasne uvale Vruje, a za nedjelju je najavljen i prosvjed pod nazivom Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. 

Latković kao glavni krivac

Već gotovo 20 godina u uvali ruši i gradi poduzetnik Stipe Latković, inače donator u kampanji predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Aktivisti i građani prstom upiru upravo u Stipu Latkovića koji stoji iza svih radova na Vruji u proteklih 20 godina.

I dok se sprema prosvjed za nedjelju na Vruji protiv bespravne gradnje, Stipe Latković ne želi pred kamere. Na terenu smo unatoč zabrani radova zatekli građevinske strojeve. Danas je na teren opet izašla inspekcija i policija, a zbog nastavka gradnje Latković već je u lipnju zaradio kaznenu prijavu i novčanu kaznu od ukupno 150 tisuća kuna.



Reakcija poznatih

Prvi se javio poznati glumac Rade Šerbedžija: “Spasimo Vruju, spasimo more da nam se ponovo penje i smije, hvala ti more…”

Javio se i bivši poznati košarkaš: “Vrime je da pobijedimo pohlepu i bezakonje i zato đođite svi 4. sedmog u Vruju…”

Ovu situaciju komentirao je čak i hrvatski predsjednik Zoran Milanović: “Ovi zavidni što ga gledaju preko balature, mrze ga i zato što ustvari nešto ima, to rade prvenstveno zato. On ako je kriv, će odgovarati.”

“Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikada nije bio priveden, nije zakonski odgovarao i bavi se proizvodnjom robe. To je mnogo više nego neki paraziti koji ga kritiziraju iz mržnje”, zaključio je Zoran Milanović

Komentari