Pupovac: Nije u pitanju samo moralna odgovornost Žinića, nego je riječ o sistemskom institucionalnom problemu

Milorad Pupovac Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac rekao je u utorak u Sisku kako će aferu župana Žinića prepustiti HDZ-u. 

Također osvrnuo se i na aferu Žinić. 

Na pitanje novinara o slučaju župana Žinića, predsjednik SNV-a je rekao da će to prepustiti HDZ-u.

“Ako je upozoreno na ozbiljni problem, koji se vuče 25 godina, u kojem je župan Žinić, ako je sve tako kako mediji pišu, nije niti usamljen slučaj, a niti je to stvar pojedinaca, onda se postavlja pitanje institucija koje su rješavale stvari, i to se treba mijenjati. Dakle, nije u pitanju samo moralna odgovornost Žinića, nego je riječ o sistemskom institucionalnom problemu”, zaključio je Pupovac.



Afera Žinić u kratkim crtama 

Podsjetimo, obitelj sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića živi u državnoj kući, a posjeduje četiri vlastite

Nakon otkrića 24 sata da župan koji zarađuje više od 18.000 kuna mjesečno živi u državnoj kući za koju je plaćao 100 kuna najma do 2008. godine, a poslije ni to, Jutarnji list otkrio je nove detalje koji su možda još i tužniji po Ivu Žinića.

On i njegovi članovi obitelji vlasnici su istodobno još četiriju nekretnina, triju na području Gline (dvije su u Glini, jedna u Marinbrodu) te jedne u Petrinji (selo Slana).

U Slani je svježe obnovljena drvena kuća, u istom je dvorištu još jedna u sklopu koje se nalazi pečenjara, iza je zidani objekt iz obnove, a na dvorištu je postavljen montažni bazen.

Radi se o objektu kojemu Žinić nije formalni vlasnik, ali je on taj koji izvodi tamo radove, provodi slobodno vrijeme, odnosno uživa posjed. To su Jutarnjem potvrdili susjedi, ali i suvlasnica imanja Đurđa Išek, koju je Žinić jednostavno izbacio iz nekretnine iako ima jednaka prava kao i on, donosi Jutarnji list.

Komentari