Pune ruke posla za splitsku policiju: Muškarac je ugostio čak 30 ljudi, a slavilo se i u studentskom domu

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Unatoč apelu da se poštuju mjere i dalje ima pojedinaca koji ih krše te ugrožavaju zdravlje, objavila je danas PU splitsko-dalmatinska.

Na području PU splitsko-dalmatinske policijski službenici su obavili nadzor rada u 427 objekta.

Jučer, 11.prosinca 2020. oko 18.15 sati na adresi Boktuljin put u Splitu, policijski službenici su u zatvorenoj prostoriji zatekli 53-godišnjeg vlasnika i još 30 osoba, koji su postupali suprotno odluci o ograničenju privatnih okupljanja na najviše 10 osoba, kao i odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski prilikom društvenih okupljanja u zatvorenom prostoru.

Vlasniku objekta, 53-godišnjaku, izdan je prekršajni nalog zbog toga što je organizirao, odnosno dopustio održavanje privatnog okupljanja, na kojem je sudjelovao i sam, zajedno s još trideset osoba. Sve zatečene osobe sankcionirane su zbog nekorištenja medicinskih maski.



Prilikom postupanja policijskih službenika, jedna muška osoba je izišla iz objekta, te je unatoč upozorenju policijskog službenika da ne sjeda u vozilo zbog alkoholiziranosti, sjela za upravljač i krenula se udaljavati, zbog čega je zaustavljen i sankcioniran. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1.65 g/kg.

Jedna osoba je zatečena bez osobne iskaznice.

Također, pola sata iza ponoći policijski službenici su, postupajući po dojavi, u studenskom domu u Spinutskoj ulici u Splitu u jednoj sobi zatekli 28 osoba od kojih 23 osobe nisu nosile zaštitnu masku.

Sve osobe su upozorene, a korisnica sobe je sankcionirana zbog organiziranja odnosno održavanja privatnog okupljanja.

Komentari