Puljak zahvalio biračima: Era Splita kakvog smo se povremeno sramili, ta era će završiti

Ivica Puljak Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U izbornom stožeru gradonačelničkog kandidata stranke Centar Ivice Puljka u nedjelju navečer je veselo jer je on prema privremenim rezultatima s 28,41 posto osvojenih glasova na prvom mjestu za utrku u drugom izbornom krugu, a  biračiam je zahavalio i poručio da ih neće razočarati.

Puljak je u stožer stigao oko 22 sata,  zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore i izabrali “one za koje misle da će najbolje voditi grad.” Poručio je  da ih neće razočarati već će se za svako obećanje u kampanju zalagati da se i ostvari.

“Vodili smo kampanju koja je predstavljala jedan drugačiji Split, kulturni i civilizirani Split. Uvijek smo govorili da je većina građana Splita takva i to se zaista i pokazalo. Dobili smo prvo poluvrijeme, ali utakmica još nije završena. Da bi zaista pobijedili treba odigrati još jedno poluvrijeme koje će biti za 14 dana. Pozivam građane Splita da tada izađu na izbore i daju nam povjerenje da vodimo ovaj grad”, rekao je Puljak.

Najavio je kako će i u ostatku kampanje nastaviti voditi pristojnu i civiliziranu kampanju, te pozvao političke suparnike da svi zajedno pokažu da je Split kulturan, pristojan i civiliziran grad kao i da će ona era koja je do sada bila era političke trgovine, era Splita kakvog smo se ponekad svi zajedno sramili, završiti.



Na  pitanje od koga u drugom krugu očekuje podršku rekao je od svih kulturnih i civiliziranih građana kao i svih onih političkih opcija koje žele takav grad.  Rekao je i da ako se potvrde rezultati za Gradsko vijeće da će imati većinu, jer će svim vijećnicima koji nisu Kerum i HDZ ponuditi ruku suradnje za dobrobit cijelog grada, te je siguran da će većina vijećnika odabrati opće dobro iznad svojeg osobnog interesa.

Marijana Puljak je rekla da su očekivali kako će ući u drugi krug.  “Nadam se da će tako ostati do kraja, pričekat ćemo službene rezultate. Ovo je potvrda da zaista je građanima Splita bilo dosta ere i HDZ- a i Keruma, te da konačno žele zaokret u upravljanju gradom Splitom”, rekla je Puljak.

Bojan Ivošević je rekao da treba pričekati rezultate Državnog izbornog povjerenstva, no vjeruje da može reći kako su blizu drugog kruga. Antonio Kuzmanić se zahvalio Splićanima koji su, “prepoznali njihovu opciju kao jedan novi početak grada Splita i jednu novu snagu u gradu koji će sigurno nešto promijeniti na bolje.” Uvjeren je da to neće biti samo četiri godine već osam, jer će ljudi prepoznati da nude nešto novo i nešto dobro.

Nešto prije 23 sata rezultati za mjesto gradonačelnika Splita bili su 27,95 posto za Ivicu Puljka (Centar), 21,68 posto za Vicu Mihanovića (HDZ), 14,90 o za Željka Keruma (HGS), Ante Franić (SDP) je osvojio 7,81 posto, a Branka Ramljak (kandidatkinja grupe birača) 7,03 posto.

U borbi za mandate u  Gradskom vijeću prvo mjesto sa 21,80 posto drži Vice Mihanović (HDZ), u stopu ga prati Ivica Puljak (Centar) sa 20,76 posto, treći je Željko Kerum (HGS) sa 11,82 posto. Slijede ih SDP i HSU sa 10,33 posto, potom Možemo! Politička platforma, NL, Pametno za Split i Dalmaciju sa 10,05 posto, Most sa osam posto, te kandidacijska lista grupe birača, nositelj liste Tomislav Mamić sa 6,13 posto.

Blaženko Boban (HDZ) osvojio 28,40 posto u utrci za župana, Ranko Ostojić (SDP) 24,13 posto, Ante Pranić (NLM, Pametno za Split i Dalmaciju, HSLS) sa 18,67.  U županijskoj skupštini prvi su HDZ i HSP sa 22,13 posto, Ivica Puljak (Centar) sa 17,19 posto i Ranko Ostojić (SDP) sa 14,36 posto.

Komentari