Puhovski o optužbama HDZ-a: Ideja da bi mediji sudjelovali u zavjeri ili uroti paradoksalna je, jer smisao medija je javno djelovanje

Vodstvo HDZ-a optužilo je medije za urotu s oporbom protiv Vlade, odnosno da su se udružili s lijevom te dijelom radikalne desnice, u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa. 

Kako javlja N1 televizija, tijekom virtualne sjednice Predsjedništva stranke predsjednik stranke Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, Vladimir Šeks i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica kritizirali su dio medija da na temi potresa pokušava destabilizirati HDZ i Vladu.

Plenković je članovima Predsjedništva rekao da dio medija i oporba pokušavaju umanjiti ulogu Vlade u pomoći Banovini, a u tim ga je riječima podržao i Jandroković. Dubravka Šuica je ustvrdila da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi i iz toga što ‘Banovinu zovu Banijom’.

Politički analitičar Žarko Puhovski ističe kako je opozicija impotentna te ne vidi tko bi se s nekim impotentnim htio dogovarati u nekoj vrsti urote ili zavjere.



Zatim navodi da je oporba unutar sebe veoma ozbiljno podijeljena unatoč tome što na momente istupaju više ili manje zajednički protiv vlasti, što im je i posao te da treba razlikovati kritiku po sadržaju, a ne po intenciji jer nije bitno u kritici s kojom namjerom je pisano već je li kritika pogođena, odgovara li činjenicama ili ne.

“Oni u tome ne žele raspravljati, oni unaprijed pripisuju kritičarkama i kritičarima negativne intencije koje su potpuno nevažne s obzirom na primarno pitanje je li kritika pogođena ili nije, a po svemu što mogu vidjeti ima mnogo promašenih kritika, ali se većina kritika čini pogođena. Naime, da je sustav u najmanju ruku previše polagano, tromo i kasno reagirao na nesreću koja je zadesila Sisak, Petrinju, Glinu i tako dalje”, objašnjava nam.

Dodaje kako je ideja da bi mediji sudjelovali u zavjeri ili uroti, koja je po definiciji tajna, paradoksalna jer smisao medija je javno djelovanje. “Ovdje bi sa dakle radilo o tome da mediji u javnost iznose rezultate neke prethodne zavjere ili urote, a to već treba imati dosta visoki stupanj paranoje da bi se u to vjerovalo”, tvrdi.

Podsjetimo, Vladu se kritizira da je sporo i neučinkovito reagirala nakon potresa. Tek šest dana nakon potresa proglašena je katastrofa te je imenovan novi stožer civilne zaštite čiji je zadatak koordiniranje svih aktivnosti državnih i lokalnih službi na potresom pogođenim područjima.

Plenković, Jandroković, Šeks i Šuica optužili dio medija za urotu s oporbom protiv Vlade: To vidi i iz toga što Banovinu zovu Banijom

Komentari