Puhovski o izborima u SDP-u: Kolar je nekvalificiran, a Grbin sada ima tri zadaće

screenshot

“To se i očekivalo po svemu”, govori Žarko Puhovski o pobjedi Peđe Grbina u utrci za četvrtog predsjednika SDP-a. Prvenstveno jer zagovara koncept socijaldemokracije, dok je Željko Kolar “pragmatički funkcioner koji za ovo nije ni bio kvalificiran”.

Sad kad je došao na čelo stranke, Peđa Grbin ima tri osnovne zadaće.

“Prva mu je zadaća spriječiti raspad stranke zbog izbornih rezultata, a ujedno i spremnost na suradnju s protivnicima. Druga mu je zadaća da poradi na umjereno lijevom konceptu stranke koji trenutno nedostaje, a ono na što nikako ne smije zaboraviti je priprema stranke za nadolazeće izbore”, govori Puhovski.

Poznati politički analitičar smatra kako je Zoran Milanović pobjedniku s obzirom na nedavne događaje olakšao u ovoj utrci, a s druge strane otežao Kolaru.

“Grbin nad sobom više nema sjenku Zorana Milanovića i najbitnije je da odmah od početka svima pokaže spremnost na suradnju”, dodaje.

“Najveća opasnost za SDP je raspad stranke, što bi označilo i raspad demokracije u Hrvatskoj jer bismo se tada našli u situaciji jednostranačkog modela”, zaključuje Žarko Puhovski za Dnevno.

Peđa Grbin je novi predsjednik SDP-a!

Komentari