Prosvjednici usred Zagreba: ‘Cijepi si mamu, mene nećeš’

screenshot

Protivnici cijepljenja su se okupili na Trgu bana Josipa Jelačića baš na dan od kada počinje kažnjavanje za nenošenje maske. Ima oko pedesetak prosvjednika s transparentima.

Naša Vlada objavila je da cjepivo za koronu neće biti obavezno i da će biti besplatno, ali neki su se pobunili i protiv toga. Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se pedesetak prosvjednika cijepljenja koji prosvjeduju protiv cjepiva za koronu.

“Cijepi si mamu, mene nećeš. Pravo izbora”, piše na velikom transparentu koji su prosvjednici razvukli na Trgu.

Danas smo od korone imali preko 4000 oboljelih i 70 mrtvih.

Prosvjednike najviše brine što ima u cjepivu protiv korone i kako će se cijepljenje provoditi. Nisu ih umirile ni najave državnog vrha da će se svi oni javno cijepiti. Mnogi prosvjednici ne nose maske i počeli su dobivati kazne.

“Otkad se to naša država i Vlada brinu za obične građane? Sve ove godine niste učinili ništa da riješite probleme siromaštva, korupcije, kriminala, nepotizma, nezaposlenosti i iseljavanja. I sami ste imali prste u svemu tome, a sada se brinete za naše zdravlje i život. Toliko se brinete za nas da nam svaki dan putem medija servirate novu dozu straha, očaja i pesimizma, a to je ‘idealno’ za dušeno i fizičko zdravlje. Manipulirate s nama. Zavadili ste nas i dok se mi svađamo, tko zna što nam spremate. Sada nas je i Stožer pozvao da cinkamo naše susjede, sve kao za naše dobro. Kao u totalitarnim režimima. Još nas optužuju za fašizam zbog narodne nebrige i neodgovornosti, a većina odluka Stožera su kontradiktorne i nisu ništa drugo nego čisti fašizam i manipulacija građana. Oduzimaju nam slobodu i temeljna ljudska prava. HDZ putem Stožera uvodi diktaturu koja je loša za naše psihičko i fizičko zdravlje. Moramo im poslati jasnu poruku da to tako ne ide”, rekli su, između ostalog, na prosvjedu.

Dok su prosvjednici držali govor, mnogi prolaznici su im dobacivali da odu vidjeti kakvo je stanje u bolnicama ili kako je ljudima koji zbog korone nisu vidjeli mjesecima svoju obitelj.

U isto vrijeme je na Trgu nastao i prosvjed onih koji su prosvjedovali protiv protivnika cijepljenja, prenosi 24 sata.

Komentari