Prosvjed protiv rasizma u Zagrebu: Ne mogu nas sve pobiti!

Na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma održao se prosvjed protiv policijskog nasilja i diskriminacije. Prosvjed se održava u solidarnosti s američkim pokretom Black Lives Matter.

Miran prosvjed počeo je oko 18 sati, a okupilo se nekoliko stotina ljudi. Prosvjed se održava mirno, a svi okupljeni kleknuli su u znak podrške žrtvama policijskog nasilja i rasizma. Prosvjednici su na početku kleknuli su u znak podrške žrtvama rasizma i policijskog nasilja, javlja Dnevnik.hr.

Na trasparentima prosvjednika se mogu vidjeti poruke poput “Ne mogu nas sve pobiti”, “Zaustavimo nepravdu prema manjinama u Hrvatskoj” i “Samo ljubav”.



Među okupljenima su se našli i političari. Među njima su Tomislav Tomašević i Anka Mrak-Taritaš, koja je na svom Facebook profilu napisala: “Veseli me da se puno mladih ljudi okupilo danas na prosvjedu protiv rasizma u Zagrebu.”

Podsjetimo, diljem svijeta se organiziraju prosvjedi potaknuti snimkom ubojstva Georgea Floyda, koji je preminuo nakon što je policajac Derek Chauvin klečao na njegovu vratu.

Komentari