Progovorio odvjetnik Ane Karamarko: Meni na prvi pogled izgleda da je to jedan predizborni postupak

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ivo Farčić, odvjetnik Ane Karamarko, otkrio je za N1 što do sada zna o tijeku istrage protiv njegove klijentice. Uhićenje mu na prvu djeluje kao da je u svrhu predizborne kampanje.

Ani se, kako kaže Farčić, na teret stavlja zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. “Ali detaljno vam ništa ne mogu govoriti niti što mogu govoriti o ovom predmetu u kojem je, kao što smo upoznati, doneseno rješenje o istrazi, ali nitko od nas ga još nije vidio”, rekao je.

Ono što zna jest da se stavlja na teret plaćanje nekakve fakture u iznosu od 400.000 kuna, no ne zna da joj se išta stavlja na teret u smislu stjecanja dobiti.

“Ne vidim razloga u tom segmentu koji je meni iz pouke o pravu poznat, ne vidim razloga za ovakvu pompu”, navodi.



POLICIJA POTVRDILA USKOK u akciji zbog gospodarskog kriminaliteta. Ne žele otkriti je li Ana Karamarko uhićena

Navodi i kako je ovo faza postupka u kojoj ne može detaljno govoriti o sadržaju jer je do sada upoznat s poukom o pravima što je vrlo grupi prikaz situacije.

“Nismo ništa vidjeli, bili smo na pretrazi prostorija, nijednu procesnu radnju nismo doživjeli. Pogledao sam rješenje o istrazi, vidim da moja branjenica ne može biti u onom dijelu do 19,. 20., mjesta u rješenju u istrazi pa pronalazim da je nesrazmjerno da se od 38 osoba protiv kojih se vodi postupak samo njezino ime objavljeno”, kaže Farčić.

Ana Karamarko ne osjeća se krivom, a obranu planiraju iznositi. Upitan je li u kontaktu s Tomislavom Karamarkom, nije htio govoriti, piše N1.

“Splet okolnosti je takav da i meni na prvi pogled izgleda da je to jedan predizborni postupak, kad uđemo u predmet vidjet ću da li ga činjenice opravdavaju”, rekao je.

Podsjetimo, u istrazi kodnog naziva “FLAJŠ” obuhvaćeno je 38 osoba i 9 trgovačkih društava.

Komentari