Prodaje se obiteljska kuća Anke Mrak Taritaš: Više ne mogu brinuti o objektu

Bjelovar live

Obiteljska kuća u kojoj je rođena i odrasla Anka Mrak Taritaš, aktualna zastupnica stranke Glas u Hrvatskom saboru i Zagrebačkoj skupštini, ponuđena je na prodaju. Iznad ulaznih vrata nekretnine obitelji Mrak na Šetalištu Ivše Lebovića u Bjelovaru nedavno je osvanuo oglas o prodaji nekretnine, a kako se može vidjeti iz oglasa koji je objavljen na internetskih stranica agencije za nekretnine, istaknuta cijena je nešto veća od 1.000.000,00 kuna. Preračunato iznosi 135 tisuća eura.

Prodaju i poslovne prostore

Inače, vlasnica kuće je Zlata Mrak, majka bivše ministrice graditeljstva u nekadašnjoj vladi Zorana Milanovića, aktualnog predsjednik RH.

“Imam godina koliko imam i više ne mogu brinuti o objektu kao nekad. Osim kuće prodajemo i poslovne prostore u prizemnici koja se nalazi preko puta Gradske tržnice”, rekla je u telefonskom razgovoru Zlata Mrak.

Obiteljska kuća obitelji Mrak, jedne od starijih građansko-obrtničkih obitelji u Bjelovaru, datira iz 1965. godine i sastoji se od 170 četvornih metara stambenog prostora, a gotovo još toliko kvadrata otpada na dvorište.



Nelegalizirani objekt

Inače, kuća obitelji Mrak ima sve potrebne dozvole što, primjerice, nije bio slučaj s garažom koja je izgrađena u dvorištu. Naime, tijekom 2013. godine upravo je garaža bila u fokusu javnog interesa nakon što se ime Anke Mrak Taritaš, tadašnje ministrice graditeljstva, pojavilo na popisu od 6000 građana koji su podnijeli zahtjev za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata. Ubrzo se doznalo da je tadašnja ministrica zahtjev podnijela u ime svoje majke Zlate kako bi legalizirali garažu koja je izgrađena u drugoj polovici 60-ih godina, piše Bjelovar live.

Komentari