Nacionalni stožer: U posljednja 24 sata zabilježeno je 145 novih slučajeva, jedna osoba je preminula

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 145 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj aktivnih slučajeva danas 2492, a jedna je osoba preminula, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 258 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, ukupno je zabilježeno 10.414 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 187 preminulo, a 7735 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8808 osoba.

Do danas je ukupno testirano 171.224 osoba, od toga 2995 u posljednja 24 sata, istaknuo je u priopćenju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Primorsko-goranska županija

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata na području županije 10 je osoba ozdravilo, dok je kod 8 potvrđena zaraza koronavirusom.

Od tog broja, troje se povezuje s nedavnim plesnim okupljanjem, jednu s vjenčanjem, a dvoje su povratnici iz BiH. Među novozaraženima je i jedna osoba iz samoizolacije te povratnik s godišnjeg odmora, priopćili su iz županijskog stožera.

Grad Zagreb

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 29 novooboljelih od koronavirusa, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Zvonimir Šostar u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT-u.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 9 je novooboljelih osoba koronavirusom. Među zaraženim osobama je i jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar (rođ. 1927. god.) te dva djelatnika doma, nemedicinsko osoblje koji nisu ostvarili puno kontakata. Riječ je o štićeniku koji je bio sam u sobi i koji je zbrinut u Općoj bolnici u Zadru. Do sada je testirano 20 uzoraka bliskih kontakata zaraženih osoba, u tijeku je testiranje djelatnika i štićenika Doma, a dio bliskih kontakata stavljen je u samoizolaciju. Od 9 novooboljelih osoba, 3 osobe izolaciju provode na području Grada Zadra, a 6 osoba još uvijek je u epidemiološkoj obradi. Ostale zaražene osobe kontakti su ranije oboljelih osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 874 obrađena testa danas je 45 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 27, Dugog Rata 2, Kaštela 2, Klisa 1, Lećevica 1, Lovreća 1, Makarske 1, Omiša 1, Podstrane 2, Sinja 2, Solina 4 i Šolte 1 osoba.

Od 45 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 18 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1581 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 81 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

1 osoba se nalazi u karanteni.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirao je ukupno 247 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Sve novopozitivne osobe imaju prebivalište u Osijeku.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 15 osoba od kojih je jedna na respiratoru.

U samoizolaciji je sada ukupno 290 osoba, s tim da su epidemiolozi tu mjeru u zadnja 24 sata odredili za 33 nove kontakt osobe.

Policija je samoinicijativno provjerila 18 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na covid-19 (1 osoba iz Vinkovaca i 1 osoba iz Cerića), a nema preminulih osoba, priopćio je županijski stožer.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o osobi s područja grada Petrinje, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska županija bilježi dvoje novozaraženih na virus SARS CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Radi seo o jednom zdravstvenom radniku, koji je testiran prije povratka na posao. Novozaraženi zdravstveni radnik ima blage simptome. On je kontakt od prije zaraženih osoba, koji je na prvotnom testiranju bio negativan, ali je s vremenom razvio simptome i pozitivan je na COVID-19.

Druga osoba je muškarac, uz blage simptome, koji je prije desetak dana bio sudionik svatova.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 546 uzoraka briseva (274 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih su potvrđene 4 novozaražene osobe. U 3 slučaja radi se o osobama iz mjera samoizolacije. Epidemiološka obrada je u tijeku za 1 osobu. Izliječeno je 6 osoba.

Trenutno je 75 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 262 osobe, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 78 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 76 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 330 osoba, a ukupno je testirano 5960 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 200 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19, a pet je osoba ozdravilo. Dvije novooboljele osobe su s đurđevačkog područja, a simptome su razvili nakon kontakta s ranije zaraženim osobama. U ovom trenutku je na području županije ukupno 24 aktivnih slučajeva, a 91 osoba se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Komentari