PRIKUPLJENO VIŠE OD 30 MILIJUNA KUNA Samo je Hrvatski crveni križ prikupio 25 milijuna kuna

Ilustracija Crveni Križ/Marin Tironi/PIXSELL

Hrvatski crveni križ objavio je kako je do sada prikupljeno 25 milijuna kuna za ljude stradale u potresu. Premijer Andrej Plenković najavio je kako će i HDZ donirati milijun kuna. U hitnoj donatorskoj akciji Fonda 5.5. i Zaklade Solidarna prema posljednjim podacima koje su iznijeli za N1 Televiziju, prikupili su 4,3 milijuna kuna.

Hrvatski crveni križ objavio je na svojem Twitteru kako je do sada prikupljeno 25 milijuna kuna za ljude stradale u potresom pogođenom području Petrinje, Siska i Gline.

Glasnogovornica HCK Katarina Zorić rekla je u srijedu kako pomoć stalno pristiže te da imaju dovoljno i za sada ništa ne nedostaje, a onima koji žele pomoći, apelirala je da se informiraju kako to najbolje napraviti kako ne bi otežavali promet žurnim službama.

Hrvatski crveni križ na svojim je web stranicama objavio popis stvari koje su potrebne, kao i račun otvoren za donacije.

Za donacije je otvoren i račun Hrvatskog crvenog križa.

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Model: HR 00 Poziv na broj: 770

Svrha: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Za uplate iz inozemstva: BIC ( SWIFT) kod: PBZGHR2X

Banka : Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, Croatia

Korisnik: Croatian Red Cross, Ulica Crvenog kriza 14, 10000 Zagreb, Croatia

Podaci o uplati: Za žrtve potresa u Hrvatskoj

Zaklada Solidarna objavila je, također, na svojim službenim internet stranicama, kako su zajednički s Fond 5.5. pokrenuli hitnu donatorsku akciju te dodali načine na koji se može donirati. Prema posljednjim podacima iz Zaklade Solidarna, iznesenim na N1 Televiziji, do sada je prikupljeno 4,3 milijuna kuna pomoći.

Komentari