(VIDEO) Pretres u prostorijama Hrvatskih šuma: Uhićen predsjednik uprave zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić, uhićen je u petak ujutro. Prema trenutnim informacijama, u tijeku su pretrage poslovnih i drugih prostorija.

Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti.

Glasnogovornica: ‘U šoku sam’

‘U šoku sam. Ne znam ništa o tome jer mi još uvijek radimo od kuće. Nikoga nisam uspjela dobiti telefonom pa ću otići u ured i vidjeti što se događa. Ako je tako, tijekom dana ćemo poslati službeno priopćenje”, izjavila je glasnogovornica Ana Juričić Musa.

Informaciju je potvrdio Jakupčićev odvjetnik, Vladimir Terešak.



”Gospodin Jakupčić je uhićen, ali još nemam uvid u cijeli slučaj. Jutros su me zvali iz policije i kazali mi da je u tijeku pretres njegove kuće, a potom i službenih prostorija. Na teret mu se stavlja zlouporaba položaja i trgovanje utjecajem”, kazao je za RTL.hr odvjetnik Terešak.

Podsjetimo, Jakupčić inače član HDZ-a, na čelo Hrvatskih šuma došao je u veljači 2017.  je rekorder u mjesečnim primanjima, odnosno plaći u neto iznosu, kad su u pitanju državne tvrtke. Njegova je mjesečna plaća, kako smo tada doznali uvidom u imovinsku karticu, iznosila 29.297,80 kuna. To je, primjerice, veća plaća od šefa Vlade Andreja Plenkovića i šefa Sabora Gordana Jandrokovića.

Komentari