Predsjednik upravnog vijeća KB Dubrave o sabotiranju: To je napravio netko tko jako dobro poznaje bolnicu

Screenshot

Zagrebačka policija traga za saboterom za kojega sumnjaju da je u subotu namjerno provalio u razvodni ormarić za struju u Kliničkoj bolnici Dubrava zbog čega je bez struje ostao dio drugog kata na kojem nisu smješteni pacijenti.

Silvio Bašić, predsjednik upravnog vijeća, kaže kako ne sumnja na nikoga, ali kaže da to mora biti netko tko jako dobro poznaje bolnicu.

“Poznajem patološke procese mozga, no patološke procese koji su proizveli ovaj čin, ovaj žalostan čin i gnjusan čin, doista su mi strani.

Kriminalistička istraga je u tijeku i nadam se da će policija pronaći krivca. Ja ne sumnjam na nikoga, ali nadam se da policija ima nekoga na koga sumnja.

Ukoliko se otkrije tko je to učinio bolnica će pokrenuti postupak koji je u nadležnosti bolnice, ali ja doista očekujem da će i neke druge institucije pokrenuti postupak. Mislim da to mora biti netko tko jako dobro poznaje bolnicu”, izjavio je Bašić za Dnevnik.hr.

O kapacitetima bolnice, popunjenosti bolnice i potrebe za šatorima, Bašić kaže da nije na njemu da iznosi te podatke, ali da još uvijek nema potrebe da bolesnici budu smješteni u šatore.

“Jedna trećina bolnice je popunjena, prijepodne je 265 pacijenata bilo u prijemu, imamo još kapacitete u šatorima, ali u ovom trenutku zasigurno nema potrebe za šatorima”, napomenuo je.

Komentari