Predsjednik Milanović čestitao je građanima Božić i Novu godinu: Pokažimo u ovim blagdanskim vremenima svu svoju odgovornost

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je u četvrtak građanima Božić i Novu godinu, zauzevši se da nas blagdani još snažnije potaknu na zalaganje za opće ljudske vrijednosti.

“Najveće vrednote Božića – ljubav prema bližnjemu i vjeru u pobjedu dobroga – ove ćemo godine slaviti drukčije nego što smo navikli. Danas smo suočeni s posve novim, nikad doživljenim okolnostima koje nas sve stavljaju pred ispit odgovornosti i solidarnosti. Ispit solidarnosti prema našem cijelom društvu, a prije svega prema ljudima koji se već mjesecima nesebično izlažu u borbi za živote i zdravlje ljudi diljem Hrvatske, u borbi zaustavljanja pandemije koronavirusa”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Ističe se kako je Božić praznik obitelji, zajedništva te brige za bližnje.

“Briga za bližnje, pogotovo za starije, nemoćne, bolesne članove naših obitelji nikada nije bila važnija nego što je danas. Zaštitimo naše majke i očeve, naše bake i djedove, naše babe i didove, naše none i noniće. Pokažimo u ovim blagdanskim vremenima svu svoju odgovornost i brigu prema ljudima koji su se za nas brinuli cijeli život”, navodi se u priopćenju.



Milanović je naglasio kako je Božić i vrijeme dobrote i solidarnosti, ali i praznik koji nas upućuje na toleranciju različitosti, razumijevanje i uzajamno poštovanje.

“U teškim vremenima kao što je ovo u kojem danas živimo, svi smo jednako izloženi i zato moramo misliti i na dobrobit onih koje ne poznajemo. Kulturu srca za bližnjega i osjećaj ljudske odgovornosti za svakoga pretočimo u naše ponašanje tijekom ovih blagdana”, stoji u čestitki.

Ovi blagdani, navodi se, neka nas još snažnije potaknu u zalaganju za opće ljudske vrijednosti. Vrijednosti koje su prijeko potrebne svakom uređenom društvu. Uvažimo različita razmišljanja kao doprinos izlasku iz ove situacije, a ne kao problem.

Milanović poziva da se ne zaborave drugačiji, slabiji i oni koji su zapostavljeni ili isključeni te

“Pozivam sve one koji odlučuju da u duhu božićne poruke saslušaju potrebe naših građanki i građana koje je ova kriza dovela u situaciju nejednakosti. Svim kršćanskih vjernicama i vjernicima želim sretan Božić. A svima u Hrvatskoj želim radosne blagdane. Provedite ih u miru, u krugu obitelji i sa svojim najmilijima. Sretan vam Božić i sretna Nova godina”, navodi se u priopćenju.

Komentari