Predsjednica povjerenstva: Zbog Dragana Kovačevića otvoren je predmet protiv ministra Ćorića

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković izjavila je u petak da je otvoren predmet protiv ministra gospodarstva Tomislava Ćorića koji je bio posjetitelj kluba Dragana Kovačevića te istodobno odlučivao o imenovanju Kovačevića u vodstvo Janafa.

“Povjerenstvo je samoinicijativno otvorilo predmet protiv Tomislava Ćorića vezano uz činjenicu da je bio gost u Kovačevićevom klubu, a isto tako je bio na čelu povjerenstva koje je Kovačevića ispitivalo tijekom postupka natječaja i predložilo zaključkom Vladi njegovo imenovanje za člana uprave”, izjavila je Nataša Novaković Hini.

“Tražit ćemo dodatnu dokumentaciju u ovom predmetu jer imamo još jedan predmet vezano uz Janaf i zapošljavanje (Vladislava) Veselice. Ćorić je bio u povjerenstvu koje je odlučivalo o kandidatima za Janaf”, dodala je Novaković.

Potvrdila je također da je službeno otvoren predmet protiv ministara Ćorića, Butkovića i Aladrovića, zatim predsjednika Milanovića i načelnika Glavnog stožera Hranja, a vezano uz njihov boravak u klubu Dragana Kovačevića.



Njih petoricu u četvrtak je Povjerenstvu prijavio Gong zbog kršenja propisa o sukobu interesa, zbog boravka i druženja u Kovačevićevom ‘klubu”.

Novaković nije mogla reći kada bi se više moglo doznati o o tom predmetu jer “treba prikupiti dokumentaciju i vidjeti u kojem će se smjeru ispitivati”.

Dodala je i da je otvoren predmet protiv uhićenog bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića, s obzirom na upravljačka prava u njegovim tvrtkama za koja je tvrdio da ih je prenio na odvjetnika.

Riječ je o odvjetniku Robertu Šoštariću iz Zagreba, a Novaković rekla da je odvjetnik to medijski opovrgnuo i Povjerenstvu službeno odgovorio da na njega upravljačka prava nisu prenesena.

Novaković je dodala i da je Kovačevićeva imovinska kartica – na provjeri.

Komentari