Pred SDP-om važna odluka, hoće li ući u koaliciju s Možemo?

Možemo u Zagrebu nedostaju dvije ruke do vladajuće većine, osvojili su 23 mandata u Zagrebačkoj skupštini, a to SDP, kao potencijalnog partnera, stavlja u vrlo nezavidan položaj. 

Trenutno se u SDP-u raspravlja o daljnjoj budućnosti, odnosno hoće li prihvatiti ponudu novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i ući u koaliciju s Možemo. Ovog tjedna bi se trebali sastati s platformom, a glavna tema bit će postizborna suradnja, programska i  kadrovska, navodi dnevnik.

“Nitko ne zna što će Tomašević uopće tražiti od SDP-a, ali generalni stav nas povjerenika za Zagreb, koji smo kazali i predsjedniku Grbinu, jest da SDP na tom sastanku ne treba ništa tražiti za sebe jer, s obzirom na rezultat koji smo ostvarili u Zagrebu, niti nismo u poziciji da nešto tražimo niti da uvjetujemo. Ako Možemo treba našu pomoć, pomoći ćemo im. Ali smo protiv toga da se za to uzimaju ikakve pozicije pa i ona šefa Zagrebačke skupštine što bi, prema mišljenju većine povjerenika, Joško Klisović trebao odbiti”, kaže jedan od povjerenika u zagrebačkoj organizaciji SDP-a.

Ima i onih koji imaju drukčije mišljenje. “Povjerenici sigurno neće o tome odlučivati, već nacionalno predsjedništvo. Ako se odlučiš podržati Možemo, onda moraš i participirati u vlasti i uzeti šefa skupštine”, kaže pak jedan član vodstva SDP-a, donosi Večernji list.



Komentari