Pranić o poplavama u Vrgorcu: Moramo razmišljati o budućnosti, da se ne dogodi scenarij kao s obiteljskim kućama u Gunji

Ante Pranić/Miroslav Lelas/PIXSELL

Voda i dalje nadire u okolici Vrgorca nakon što je ondje u dva dana palo kiše koliko inače padne u prosjeku u dva mjeseca.

“Voda raste iako su prestale padaline, podiže se vodostaj, ali trebamo biti optimisitčni, dolaze ljepši dani po prognozi”, rekao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić i dodao:

“Postavljeni su zečji nasipi da se smanji šteta u objektima. Po našim procjenama oko 90-ak tisuća sadnica jagoda je pod vodom, povrtlarske kulture su pod vodom, ne samo na području Kokorića, nego i u susjednim poljima. O tome moramo razmišljati, o budućnosti, da se ne dogodi scenarij kao s obiteljskim kućama u Gunji. Kontaktirali smo već neke ljude, želimo formirati tim i pomoći ljudima. Neće biti zaboravljeni ni prepušteni sami sebi prilikom obnove.”

“Riječ je o povijesno velikom vodostaju. Bilo je i prije poplava, ali ne ovakvih. Ne pamtimo ovako nešto od 60-ih godina prošlog stoljeća”, dodaje.



Zahvalio se premijeru i Vladi koja je odmah skazala spremnost pomoći. “Sutra dolazi ministrica poljoprivrede, bit će proglašena elementarna nepogoda. To znači da će im se financijski pomoći, posebno prilikom obnove obiteljskih kuća. Sad ih treba osušiti, omogućiti grijalice, napraviti procjenu štete i pronaći model pomoći svima.”, rekao je za N1. 

Komentari