Poznati doktor napušta HSLS zbog Hrebakovih pregovora s HDZ-om: Ne želim biti dio tog stada

Dr Žuvela, screenshot, youtube

Poznati zadarski doktor i dugogodišnji član HSLS-a Ivo Žuvela objavio je u nedjelju da izlazi iz te stranke. Žuvela je bio veliki zagovornik ideje klasičnog liberalizma, a jedan je od niza istaknutih članova koji napušta tu stranku zbog suradnje sa HDZ-om.

“Sa žaljenjem obavještavam javnost kako više nisam član HSLS-a. Moja politička aktivnost počinje 2007., nakon što sam samovoljom jednog HDZ-ovog čelnika kao ginekolog proveo tri mjeseca na Zavodu za zapošljavanje s djetetom od 5 godina i kreditom od 7.000 kuna. Nisam bio dio stada”, napisao je razočarani Žuvela.

HSLS-u spočitava suradnju sa HDZ-om, a iz prethodnih nastupa predsjednika Daria Hrebaka da se iščitati kako i ovaj “redizajnirani” HSLS ide na izbore kao partner HDZ-u.

“Pojavio se Dario Hrebak kao potencijalni lider. Dario koji radi čuda u Bjelovaru, koji jako promovira #redizajn Hrvatske. Dario kojeg sam zbog toga cijenio i poštivao. U tom motivirajućem zanosu vrlo brzo preuzimam Ogranak Zadar, hvatam se Nacrta reforme zdravstva, dajem cijelog sebe za viziju Gotovčeve Hrvatske bez niskosti i mržnje. A upravo tu niskost i mržnju opet osjećam od strane silnica HDZ-a u Zadarskoj županiji i gradu Zadru koji mi, nakon što sam ambulantu u Benkovcu digao na zavidnu razinu, preko svoje ravnateljice poručuju da bih mogao opet na biro. Sada, kada HSLS pregovara o koaliciji sa baš tim i takvim HDZ-om, ja ne mogu i ne želim biti dio te priče. Ponovno nisam i ne želim biti dijelom stada. Moja je odluka isključivo osobne naravi, vođena vlastitim integritetom, stavom, dosljednošću i, na kraju krajeva, ponosom”, zaključio je Žuvela.



“Imam poziv od gospodina Ante Pranića i Strane s imenom i prezimenom. Ali ništa još nije odlučeno, samo znam da ja svoju političku borbu nastavljam”, rekao nam je Žuvela.

Komentari