Poznati detalji nesreće u kojoj su poginuli motociklist i biciklist

Pixsell/PIXSELL

Na Zagrebačkoj aveniji dogodila prometna nesreća u kojoj su poginuli motorist i biciklist. Policija je objavila rezultate očevida.

Neutvrđeno svijetlo na semaforu

Do nesreće je došlo 20. lipnja u jutarnjim satima. U nesreći je 24-godišnjak upravljao motociklom marke Suzuki zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo.

Tom prilikom, prednjim dijelom motocikla naletio je na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao zasad nepoznati vozač. Biciklist se kretao biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik Zagrebačke avenije preko pješačkog prijelaza s istočne strane raskrižja u smjeru sjevera za vrijeme dok je na semaforskom uređaju za njegov smjer kretanja bilo upaljeno, također, neutvrđeno prometno svjetlo.

Naletio na automobil

Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada, nakon čega je u padu na desnu bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije desnom prometnom trakom za ravno ispred navedenog, u istom smjeru.



U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno su stradali vozač motocikla i zasada nepoznata muška osoba, a tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u zagrebu uz asistenciju Ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Za vrijeme obavljanja očevida promet od Zagrebačke avenije od raskrižja Ulica Hrgovići i Dragutina Golika do raskrižja s Rudeškom cestom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 09.40 do 11.30 sati, javlja Dnevnik.hr.

Komentari