Povratak u normalu: Na Jadranu uživa više od milijun turista, živi se opušteno

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iako od svih regija najbolju epidemiološku situaciju u državi ponovno ima Istra, cijeli Jadran smatra se sigurnom turističkom destinacijom bez obzira što je Hrvatska “narančasta” na karti ECDC-a.

Na Jadranu trenutno uživa čak i više od milijun turista što su brojke koje nas podsjećaju na ona lijepa vremena prije pandemije.

Ima problema, ali Hrvatska je spremna

Ipak, austrijske vlasti objavile su da je najmanje 94 njihovih državljana nakon festivala na Zrću pozitivno na covid. Takve informacije u lokalnom stožeru čvrsto demantiraju. Za vrijeme trajanja festivala napravljen je 12.151 test.

Da Hrvatska ima odgovor i na ove postojeće probleme danas je dokazala izjava ministrice turizma Nikoline Brnjac koja kaže: “Otprilike pola milijuna Austrijanaca posjetilo je Hrvatsku, svakako zato su i donsene nove mjere, da se vodi računa, da imamo kontinuitet što se tiče sigurnosti, da i dalje budemo najsigurnija destinacija na Mediteranu.”



Da Hrvatska na pandemiju zaista pazi dokazuje i činjenica da bez covid potvrde na Zrće se ne može, ali na ulazu u klub gosti se mogu testirati i dobiti potvrdu. A u ostatku Hrvatske potvrda se može zatražiti i u ljekarnama. Veliki je interes građana, kažu u ljekarničkoj komori. Redovi ispred HZZO-a za covid potvrde mogu se smanjiti, a uskoro bi trebali i krenuti s cijepljenjem.

Nezadovoljni Beroš

Bez obzira na vrlo dobru situaciju u Hrvatskoj, uvijek ima nezadovoljnih. U ovoj situaciji to je ispao ministar zdravstva Vili Beroš. On najavljuje cijepljenje, ali nije zadovoljan procijepljenošću među kolegama, kao i pojedinim istupima onih, koji se cjepivu glasno protive.

“Iznošenje osobnih stavova koji ne predstavljaju stav struke već tezu i neprovjernenim informacijama može se nanijeti štetu pacijentima, zdravstvenom sustavu i građanima”, kaže Beroš, a piše N1.

Komentari