Potres otvorio rupu u dvorištu Mečenčana: Zemlja nestaje, širi se i propada

Rupa na imanju obitelji Cvitkusic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Poslije potresa se to počelo događati. Kažem, kao pješčani sat je zemlja počela nestajati u dubinu. Širi se i propada, zemlja nestaje, a ja sam stavio barijeru da vidim nivo zemlje koji je nakon par sati pao za pola metra dubine, priča za 24sata gospodin Filip iz Mečenčana kojem se u dvorištu nakon potresa otvorila rupa.

Nakon razornog potresa od 6,2 po Richteru koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinez gledatelja, sedmero skijašu i okolicu, u njegovom su se dvorištu počele pojavljivati rupe u zemlji. Ali to nije jedini slučaj u naselju jer su mu iste slučajeve prijavili i susjedi:

“Gospodarske zgrade su nam porušene, a kuća srećom nije jače oštećena. Ali sad me brine krckanje oko te rupe, čuju se pucketanja i u širem dijelu. Prvi dan se par metara od te rupe osjetilo da ‘radi tlo’. Ima i drugih rupa, sto metara odavde se otvara, a u susjedstvu ima pet-šest većih rupa koje su srećom, bliže poljima. Bili su tu svi, a seizmolozi su isto bili te se rupa istražuje ne Geološkom fakultetu, ne zna se još.

Za vrijeme potresa supruga je bila izvan kuće jer se bave poljoprivredom, a nisu bili blizu djece što ih je uplašilo”, rekao je.



“Bila sam kod plastenika, a kćer je doživjela veliki šok. Sin od 11 godina je bilo na cesti, ali sve je prošlo dobro. Druga rupa je bila puna vode, ali voda je sad splasnula, tu smo na proljeće sadili paprike”, objasnila je Filipova supruga.

“Nitko ne može sa sigurnošću reći što će biti s nama, a rekli su nam da promatramo situaciju, eventualno zatrpamo rupu pa vidimo u dogledno vrijeme što će se događati. Ljudi pričaju da se to događalo”, pojasnili su.

Komentari