Potpredsjednik vlade otkrio je li dolazak Miloševića u Knin bio uvjetovan odlaskom Medveda u Grubore

Foto: Pongracic / CROPIX

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u RTL-u Danas govorio je o aktualnostima na proslavi Oluje koja će se ove godine održati pod posebnim epidemiološkim uvjetima.

“U ovom razvoju situacije oko Knina ključna je bila politika Vlade Andreja Plenkovića koja traje već četiri godine”, započeo je Božinović.

O tome je li SDSS uvjetovao dolazak Borisa Miloševića u Knin s dolaskom Medveda u Grubore, rekao je: “Ovo su prevažni događaji da bi bilo tko postavljao uvjete. Tomo Medved je potpredsjednik Vlade i sigurno je to itekakva poruka kada on ode na mjesto gdje su poginuli civili, ne samo kao potpredsjednik Vlade, već i kao ministar branitelja i general Hrvatske vojske”, kazao je.

“Cijelo vrijeme govorim da nema inzistiranja o tome tko ide. To su bili razgovori ljudi koji žele dobro zemlji”, nadovezao se.



Odgovorio je i na pitanje možemo li očekivati Pupovca u Raču. “Ne znam hoće li Pupovac ići u Raču, to je pitanje za njega”, odgovorio je Božinović.

Kakve su sigurnosne procjene?

“Kao sve ovih dana i mjeseci u Hrvatskoj, proslava će proći uz striktne epidemiološke mjere. Dakle, i ta obljenica, kao i sve, morat će se prilagoditi okolnostima, ali siguran sam da će organizacija biti na visini kao i dosad”.

Hoće li ovo biti nastavak poruke Ante Gotovine, da se okrenemo budućnosti?

“To ćemo vidjeti, general Gotovina davao je konzistentne poruke na tom tragu i mislim da Hrvatska sa svime što radi ima svoju budućnost”.

Je li Gotovina sudjelovao u pregovorima i dogovorima?

“Nisam ga vidio, ali on ima prepoznatljive političke stavove”.

Komentari