IZ KOALICIJE U KOALICIJU Posavec: Kao nezavisni kandidat dat ću doprinos da Vladu vodi Bernardić

Međimurski župan Matija Posavec gostovao je u N1 Studiju uživo i govorio je o nadolazećim parlamentarnim izborima i potvrdio suradnju s Restart koalicijom.

“Razgovori su trajali, puno sam razmišljao. Izaći ću kao nezavisni kandaidat u trećoj izbornoj jedinici i kao nezavisni kandidat ću se pridružiti Restart koaliciji”, rekao je Posavec i otkrio zašto su razgovori toliko trajali.

“Korona je izmiješala karte, ova odluka je odluka kontinuiteta, 2015. godine sam na parlamentarnim izborima slično izašao, dobio velik broj preferencijalnih glasova i veliko povjerenje, a s obzirom na rezultat predsjedničkih izbora, sjever Hrvatske je očito na brodu koji podržava takvu politiku”, rekao je Posavec i potvrdio da će na listi biti na drugom mjestu.

Podsjeća, iz HNS-a je izašao 1. listopada 2019., a s ulaskom te stranke u koaliciju s HDZ-om nikada se nije slagao.



“Taj način je ostavio posljedice na daljnjoj gradnji građanskog političkog centra, one će se osjetiti na izborima”, rekao je Posavec i dodao kako na ovim izborima želi promovirati sve što rade na sjeveru Hrvatske. Napominje, funkcija saborskog zastupnika i župana je nespojiva, no nakon izbora se ponovno mješaju karte jer treba sastaviti Vladu.

“Želim više zastupljenosti hrvatskog sjevera i Međimurja s obje strane Markova trga”, rekao je i na pitanje znači li to da se vidi u Banskim dvorima, kratko je odgovorio:

“Prvo ćemo skočiti pa reći hop”, dodavši kako bi za hrvatsku politiku bilo pristojnije da i župani imaju priliku biti saborski zastupnici.

Što se Davora Bernardića kao premijera tiče, Posavec kaže, treba mu dati priliku pa ćemo vidjeti.

“Nije najsretnije da u startu kažemo kakav će netko biti, svaki čovjek zaslužuje priliku, on je mlad, ima energije i želje za dokazivanjem. To može biti dobra kombinacija. Ja ću svojim nastupom u trećoj izbornoj jedinici dati doprinos da Vladu vodi Davor Bernardić”, rekao je Posavec i zaključno rekao da je Hrvatska precentralizirana zemlja, te od strane Restarta postoji garancija da će se jačati regionalizacija. Nema točke u kojoj je opstojnost Međimurja kao županije dovedena u pitanje”.

Komentari