Porast broja zaraženih u Zagrebu: Bilježe 621 novooboljelu osobu

Ilustracija Foto : Sasa Buric / CROPIX

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 621. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1266 testiranja, od čega je 427 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 586 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je 823 osobe.

Od 586 obrađenih pozitivnih osoba: 180 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 229 osoba su kontakti COVID + osoba, šest je osoba doputovalo iz BiH, Crne Gore i Ukrajine. 23 osobe su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 54 osobe obrada je još u tijeku.

Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod četiri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 39 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne osobe moguće je izlaganje tijekom sportskih aktivnosti.

U šest domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi sedam korisnika i dvije zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik preminuo.



Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 15 učenika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 264 učenika osnovnih te 301 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba. Trenutno je u Gradu Zagrebu 3.021 aktivan slučaj.

Komentari