PONOVNO VELIK BROJ NOVOZARAŽENIH; U Splitu potvrđeno pet novozaraženih koronom, pogošana situacija i u Zagrebu

Cropix

Prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 80 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba. Tri osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Među novooboljelim osobama je i jedna strana državljanka iz Irske koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji. Njihovi kontakti su obrađeni te se 30 osoba nalazi u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC – u Split, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinska županije.

Na splitski Zavod za infektologiju prebačen je pacijent s Odjela pulmologije jer je pozitivan na koronavirus.

Učenik četvrtog razreda iz splitske osnovne škole Marjan pozitivan je na koronavirus, kao i još jedno dijete iz njegove obitelji koje ne ide u školu te otac.

Zagreb

U Zagrebu je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je stožer civilne zaštite na konferenciji za novinare.



”Nažalost, imamo pogoršanje u Zagrebu, kao i u Hrvatskoj”, rekao je na konferenciji za novinare pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslav Jeleč.

Pozvao je građane da se pridržavaju mjera.

Reagirao je i gradonačelnik Milan Bandić, koji je poručio da mu je žao što se ovo događa te pozvao Zagrepčane da budu još discipliraniji.

“Teško smo bili došli do nule, a sad imamo 4 do 6 novooboljelih dnevno. Ovo je naš glavni grad, jedina domovina i moramo čuvati svaki ljudski život”, poručio je Bandić.

Što se tiče zaraženih, jedan je s Instituta Hrvoje Požar, jedna je osoba iz Srbije, dok za tri osobe nije utvrđen način zaraze.

Komentari