Policija zbog napada na novinarke na Sirobuji kazneno prijavila trojicu muškaraca. Don Josipu prekršajna prijava

Policija je, zbog napada na novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković i kamermanku N1 televizije jučer u crkvi na Sirobuji, provela kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 53, 23, 21 te svećenikom don Josipom Delašem.

“Za kazneno djelo prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. U vezi počinjenja istog kaznenog djela na štetu 38-godišnje snimateljice televizije sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, poručili su iz policije piše Dalmatinski portal.

Zbog narušavanja reda i mira osumnjičen je don Josip Delaš.

Iz policije kažu i da su o jučerašnjem vjerskom okupljanju koje je protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja o svim prikupljenim informacijama uputili izvješće Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.



Don Josip Delaš ne odustaje i danas drži misu na Sirobuji

Don Josip Delaš u župnoj crkvi Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića unatoč svim upozorenjima i preporukama Stožera civilne zaštite i danas drži misu za svoje vjernike.

VIDEO Don Josip Delaš ne odustaje i danas drži misu na Sirobuji

 

Komentari