Policija uputila simpatično pismo građanima: Mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas

gov.hr

Kriza s koronavirusom paralizirala je život u čitavoj svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Iz Nacionalnog stužera civilne zaštite svakodnevno pozivaju građane da budu odgovorni i da se pridržavaju svih mjera kako bi se suzbilo širenje koronavirusa u Hrvatskoj.

Ključni je zadatak ostati kući i socijalno se distancirati, ali topli, sunčani dani za neke su pravi izazov. Kako ne bi poklenuli, službenici Brodsko-posavske policijske uprave poslali su im simpatično pismo koje prenosimo u cijelosti.

“Dragi i poštovani građani!

Znamo da vas ovo lijepo vrijeme mami van, ali nemojte popustiti, ostanite u svojim domovima. Ukoliko i izađete u šetnje, učinite to na mjestima u osami, na koja inače ne izlazi mnoštvo građana. Ni mi vas ne želimo upozoravati, rastjerivati ili kažnjavati.



Za dobrobit svih nas slijedite preporuke stručnjaka, izlazite samo u opravdanim slučajevima kada je to nužno. Izvan svojih domova držite socijalnu distancu jedno od drugoga.

Pratite izvješća Stožera civilne zaštite, te se pridržavajte Odluka kao: Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, Odluke o mjeri strogog ograničavanja i zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama i dr.

Ako ste pod mjerama samoizolacije, pridržavajte se strogo danih uputa i ne izlazite iz svojih domova.

Kao što ste primijetili, mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas, te svojim discipliniranim ponašanjem doprinesite našem zdravlju i normaliziranju stanja.

Potrudimo se i zajedničkim snagama i strpljenjem spriječimo širenje virusa, sačuvajmo zdravlje te vratimo naše živote u normalu, kao što je to bilo ranije.

Srdačno vas pozdravljaju vaši policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske.”

Komentari