Policija uhitila 20-godišnjaka koji je iznuđivao novac od sina moćnog HDZ-ovca. Navodno uzeo 350.000 kuna

Zbog sumnje da je iznuđivao novac od maloljetnog sina HDZ-ova političara s područja Šibenika, policija je danas dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Šibenika te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog iznude.

Osumnjičeni 20-godišnjak, predan je pritvorskom nadzorniku Općinskoga državnog odvjetništva u Šibeniku, no nije poznato je li tužiteljstvo poslije protiv njega zatražilo određivanje istražnog zatvora. Osumnjičeni je prije dvije godine bio uhićen zbog sumnji da je radi preprodaje posjedovao oko kilogram amfetamina zbog čega mu se sudi u Šibeniku.

Slučaj navodne iznude izazvao je velik interes javnosti, pogotovo na području Šibenika, jer je očuh žrtve poznati političar, a dječak je novac, navodno oko 350.000 kuna, ocu uzimao iz sefa.

Prema jednoj verziji priče, dječaka su iznuđivali stariji mladići te je bio prisiljen ocu iz sefa uzeti novac jer se bojao za život.



Prema drugoj verziji, maloljetnik je dulje vrijeme potkradao svojeg oca te je novac dijelio u društvu u kojem se kretao, da bi ga zatim jedan od njegovih starijih poznanika počeo prisiljavati da mu taj novac nastavlja davati.

Iznudu je, pak, prijavio sam političar kada je otkrio da mu u sefu nedostaje novac, a policija je ubrzo uhitila 20-godišnjaka te je nad njime bila započeta istraga.

Kako se neslužbeno doznaje, policija još uvijek provodi kriminalističko istraživanje u slučaju navodne iznude zbog sumnji da je u nju bilo uključeno više osoba.

Prethodni dan je otac 20-godišnjaka za portal ŠibenikIN potvrdio da je njegov sin uhićen, no smatra da nije kriv. “Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je krivac”, kaže otac, piše Jutarnji list.

Komentari