OPSADNO STANJE U RIJECI Policija u grmlju u krugu KBC-a traži odbjeglog pacijenta, radi se o zaraženom migrantu?

Policajci sa zaštitnim maskama i rukavicama pretražuju područje oko KBC-a Rijeka nakon što je s jednog od bolničkih odjela pobjegao strani državljanin. Novi list piše da su se danas nešto iza 13 sati svi koji su se zatekli u krugu KBC-a Rijeka pitali su se što to policijski djelatnici rade po parku u krugu bolnice i zašto pretražuju to područje, uključujući grmlje i ostale zelene površine.

Na Kliniku za infektologiju zaprimljena su jučer dva migranta sa simptomima koji su upućivali da se radi o zarazi koronavirusom, što je jutros potvrdio i pozitivan test, piše Jutarnji list. Ni u policiji ni u KBC-u ne potvrđuju da je u bijegu jedan od njih, no slijed događaja upućuje da je upravo o tome riječ.

“Pacijent je u bolnicu doveden u pratnji policije, kao dio grupe stranih državljana. Na Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka provedena je indicirana obrada te je utvrđeno kako je pacijent Covid pozitivan, ali bez simptoma i zdravstvenih poteškoća. Pacijent koji je samovoljno napustio ustanovu pod trajnim je policijskim postupanjem”, odgovorili su na upit Jutarnjeg iz riječkog KBC-a.

Potraga za odbjeglim pacijentom još je u tijeku.



Komentari