Poduzetnici prosvjeduju zbog zatvaranja: Pred Ministarstvom financija zapalili su više od stotinu svijeća

Patrik Macek/PIXSELL

U tijeku je sastanak nekolicine ministara s predstavnicima poduzetnika na kojem se očekuje dogovor o obeštećenju onih koji su najpogođeniji posljednjim mjerama za suzbijanje širenja epidemije.

Ministri i poduzetnici pokušat će dogovoriti mjere za pomoć onima koji su pogođeni s najnovijim mjerama za suzbijanje epidemije. Zdravko Marić, ministar financija, uoči sastanka nije htio otkriti što će to ponuditi poduzetnicima.

“Prijedlog koji imamo prvo ćemo iskomunicirati na sastanku, a onda ćemo objaviti i javnosti”, rekao je Marić, dodajući da pokušavaju “pravično pokriti sve okolnosti uslijed zadnjih odluka vezano za pandemiju”.

Prosvjed poduzetnika

Zagrebački poduzetnici održavaju miran prosvjed koji će završiti pred zgradom Ministarstva financija gdje će simbolično zapaliti svijeće upozoravajući na svoj težak položaj.



Nekoliko desetaka poduzetnika okupilo se na Trgu bana Jelačića, nakon čega su u koloni krenuli prema zgradi Ministarstva. Petnaestak minuta im je trebalo do zgrade Ministarstva financija pred čijim ulazom su ostavili više od stotinu zapaljenih svijeća.

Ugostitelji su upozorili i na činjenicu da je zabranjen bar kafićima koji ne smiju pripremati niti kavu za van, što smiju raditi neki drugi objekti benzinskih pumpi. Organizatori procjenjuju da se okupilo između 1500 i 2000 ljudi.

Komentari