USKOK i policija objavili detalje uhićenja sudaca

Uhićenje Darka Krušlina Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Uhićena su tri osječka suca koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju kako bi ga oslobodili u sudskom postupku za izvlačenje novca iz Dinama. Uhićeni su Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić. Među uhićenima je i osječki poduzetnik Drago Tadić, kako se neslužbeno doznaje. 

Odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je da je policija jutros oko 6 sati upala u dom njegova klijenta u Osijeku i da je u tijeku pretraga.

Točno je da je jutros oko 6 sati, dodao je, došla policija na njegova vrata, vrši se pretraga stana i on bi tijekom dana trebao biti prebačen u Zagreb na ispitivanje.

“Činjenica jest da je gospodin Mamić iznosio čitav niz optužbi na račun sudaca, vršene su provjere, ali nije bilo za očekivati da USKOK ili Državno odvjetništvo neće iskoristiti priliku da to procesuira i mislim da nije za isključiti mogućnost da nisu htjeli propustiti priliku da dovedu gospodina Mamića u Hrvatsku, rekao je Pavasković za N1.



Istaknuo je da se Mamića u javnosti doživljava kao megapokajnika, ali da je obuhvaćen ovim postupkom te da će biti zanimljivo vidjeti kako će postupiti vlasti u Bosni i Hercegovini. “Teško će im biti odbiti predaju Mamića Hrvatskoj”.

Razgovarao je sa svojim klijentom. “Vrlo kratko sam razgovarao s njim, on je iznenađen svime što se događa, teško je govoriti o reakcijama i mislim da nema naročito potrebe. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, vrijeme će pokazati što je točno, a što nije”.

Odvjetnik je rekao da je uhićeno više osoba, ali da o tome ne može javno govoriti, jer se radi o neslužbenim informacijama. “Mislim da će se kroz jutro sve javno znati”, dodao je.

“Mi ćemo se sigurno braniti, reći ćemo sve što smo govorili u javnosti posljednjih tjedana, nema razloga da taktiziramo, mislim da u ovoj priči Krušlin nema što kriti, on je taj koji je osudio Mamića, on je taj koji mu je dao visoku kaznu i on je taj čija je kazna potvrđena na Vrhovnom sudu. On je žrtva enormno velike i zlobne manipulacije Zdravka Mamića”.

Detalji uhićenja

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila četiri osobe, od čega trojicu pravosudnih dužnosnika, te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u, priopćeno je iz policije.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo, objavio je USKOK.

Komentari