Počela rušenja u Sisku, u Petrinji bageri ugašeni čim je premijer otišao. Evo i zašto

Mjesec dana nakon potresa na Banovini, počela su rušenja građevina koje su ozbiljno stradale i predstavljaju rizik za sigurnost građana. Ali tek djelomično.

Kuće s najvećim oštećenjima u Sisku se ruše, dok su u Petrinji bageri radili samo u subotu ujutro, dok je tamo bio premijer.

U Sisku su već u subotu srušene prve kuće

U to vrijeme, Petrinju je obilazio premijer. Iako su i tamo najavljena rušenja, teren očito nije bio dobro pripremljen. A s odlaskom premijera i bageri su stali. Tvrtke koje su jučer započele s rušenjem shvatile su da s radovima nastaviti – ne mogu, piše RTL. 

“Najveći problem je izazvala ova fasada koju vidite, to su azbestne ploče. Ova mehanizacija i ljudstvo koje smo mi formirali od četvrtka poslijepodne i evo sad da bi ovdje došli nije naprosto osposobljena niti opremljena za skidanje ovih ploča. Naš zadatak je bio doći ovdje u određemo vrijeme i biti tu – i to je sve, rekao je Marko Leko, predsjednik Nadzornog odbora Braniteljske građevinske zadruge Osijek.



A na upit jesu li ovi bageri koji su jutros bili više proforme radili danas, odogovrio je: “Pa to sad vi zaključite sami, nemojte mene u ovo stavljati”.

Upravo je ova tvrtka iz Osijeka te još dvije iz Pule i Zagreba, one koje su trenutno anagažirane u rušenju zgrada. Mobilizirao ih je Stožer civilne zaštite, a u planu je raspisivanje javne nabave kojim bi se uključile i druge tvrtke.

Za rušenja saznali iz medija

“Započeli smo taj proces danas ovdje u Petrinji. Angažirat ćemo još tvrtki koje će započeti taj proces u Sisku i Glini, ali i obiteljskim kućama po mjestima koja su na ruralnom dijelu županije”, rekao je Too Medved(HDZ), potpredsjednik Vlade-

Da će krenuti rušenja, građani Petrinje doznali su iz medija. Ovaj frizerski salon nalazi se uz zgradu robne kuće u samom centru, koja se danas trebala rušiti.

“Iznenađeni smo i tu smo razgovarali tu smo razgovarali s vlasnicom ovog caffe bara koja je danas došla iznenađena. Došla je vaditi ostale stvari, bojler koji ima, dio stolarije jer nije znala, nije pojma imala”,rekla je Đurđica Perenčević, vlasnica frizerskog salona.

Komentari