‘Po stavovima bošnjačkih pseudograđana najbolje vidimo koliko je Zoran Milanović u pravu’

Milanovićeve usporedba sa sapunom i parfemom najbolje ocrtava ono što bošnjačke političke elite žele. To je jedna prljavština u političkom smislu koju treba oprati sapunom da bi se uopće razmišljalo o parfemu, rekao je za Otvoreno novinar i politički komentator Ivan Crnjac.

On smatra da je dobro da Milanović što češće i što žešće govori to što govori.

“Hrvati u BiH napokon u instituciji Predsjednika RH imaju potporu. Ona je nedostajala proteklih dvadesetak godina, ali sada je tu i vidimo da postaje kontinuitet. Dobro je da Milanović to govori što češće i što žešće jer se po stavovima pseudograđana u BiH vidi koliko je u pravu hrvatski predsjednik”, smatra Ivan Crnjac.

Dodaje kako je usporedba sa sapunom i parfemom odlična jer ocrtava želje bošnjačkih političkih elita.



“Građanska država na preskok, kako to žele bošnjačke političke elite, jedna je velika politička prljavština. Zato je usporedba sa sapunom i parfemom dobra. Kada smrdite, da bi uopće razmišljali o parfemu, nužno je da se operete. Građanska država gdje bi dominirao sustav jedan čovjek jedan glas obična je prljavština”, kaže Crnjac.

Dodao je kako se u BiH može uspostaviti građansko društvo, ali nikako građanska država kako je bošnjačke političke elite žele.

“Građanska država je i Belgija, ali postoje kolektivna prava koja se poštuju. I najbolja država na svijetu – Amerika, također poštuje kolektivna prava, a to vidimo po 50 saveznih država od kojih je svaka, na svoj način, obilježena svojim posebnostima. Tu se poštuju neki kolektiviteti. Tako treba biti i u BiH, da bi ona uopće opstala. Ne mogu bošnjačke političke elite negirati konstitutivnost ako se preko 50 posto građana BiH – dakle Srbi i Hrvati, poziva na tu istu konstitutivnost. To negiranje je suludo”, zaključio je Crnjac.

Milanović o BiH: Koncept građanske države je ‘daleki san i lijepa stvar’; Napao i predstavnike međunarodne zajednice

Komentari