Pleter se očitovao o kritikama: Kada država donese takvu odluku, Pleter se može povući. Posla na tržištu ima za sve!

Djelatnici tvrtke Pleter Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Otkako su preuzeli pripremanje hrane za stanovništvo u potresom pogođenim područjima, ne prestaju kritike na račun Pletera.

Prvih nekoliko dana, društvenim su mrežama kružile su fotografije navodnih obroka koje spremaju, no iz tvrtke su ubrzo to demantirali. Od jučer pak se društvenim mrežama munjevito širi post jedne stanovnice Gline objavljen u grupi Glas poduzetnika, a koja ih je prozvala zbog “nikakvih normativa”, loše organizacije te premalo hrane koje su pripremili za stanovništvo.

Zbog hajke koja je ponovo nastala, tvrtku Pleter zamolili su za očitovanje o navedenoj prozivci. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Nakon svih katastrofa koje su nam se dogodile u 2020. godini, počevši od epidemije, prvog potresa u Zagrebu, i zadnjeg šokantnog nemilosrdnog i razornog potresa područja Petrinje, svi mi, iz naše hrvatske poslovne zajednice našli smo se u raznim situacijama te vjerojatno svatko sa svojom pričom i pokušajima opstanka svoga poslovanja.



Stoga, dopustite da se vratimo korak unazad da podsjetimo sve kako na taj dan potresom zahvaćenog područja, naši djelatnici iz Petrinje pripremili su 3600 obroka, uključujući i za civile koji su bili smješteni u vojarni Predrag Matanović u Petrinji.

Iskreno nam je žao svih stradalnika sa potresom pogođenih područja, kao i svih poduzetnika, obrtnika i malih proizvođača sa tog područja kojima je nažalost iz više razloga onemogućen rad.

Suosjećajući s ljudima koji su nam u fokusu, smatramo kako pitanje normativa obroka u ovom trenutku je potpuno irelevantno s obzirom da Društvo Pleter-usluge šalje dostatan broj obroka na mjesta podjele, što se na terenu lako može provjeriti.

Vrijedni i nesebični ljudi, volonteri HCK koji su zaduženi za podjelu obroka ne postavljaju niti jednom korisniku nikakva pitanja koliko obroka trebaju.

Konkretno, iz članka je razvidno da su volonteri na lokaciju dostavili 2 termosa iz kojih je moguće “izvući” 100 obroka. Mi nemamo niti dobivamo informacije kolike su potrebe na navedenoj lokaciji, no da je njihov nadležni predstavnik zatražio od Stožera i 3 i više termosa vjerujemo, da bi mu isto pripadnici HCK i dostavili.

Uistinu u ovom trenutku nitko ne postavlja pitanje broja obroka niti prebrojava komade mesa i bobe graha.

Prema mišljenju struke i tihe većine korisnika kvaliteta obroka je dobra i vjerujte, pripremljeni su ne samo s ljubavlju, nego i ponosom te se naši djelatnici maksimalno trude da zadovolje potrebe nastradalog stanovništva jer naši djelatnici , njih ukupno 44 je sa toga područja. Isto su im stradali domovi, isto su pretrpjeli strah, ali žele nastaviti s radom i svojim sugrađanima kuhati kvalitetne obroke da se ugriju tijekom hladnog dana.

Naime, iz obraćanja se vidi da gospođu nešto tišti, ali zaista se nadamo da se radi više o nedostatku informacija kojima raspolaže, negoli širenju dezinformacija.

Zato, koristimo prigodu da Vas upoznamo kako je Pleter-usluge d.o.o. dobio kao mobilizacijski nalog da preuzme prehranu stanovništva na potresom pogođenom području obzirom da posjedujemo kapacitete i sigurnosne standarde koji isto mogu zadovoljiti.

Možemo ih zadovoljiti u svojim kuhinjama i to do kapaciteta 20000 obroka te nam iz tog razloga nisu potrebne vanjske usluge.

Primjerice, da Vas podsjetimo da smo isto tako bili angažirani od strane Države kada je bilo potrebno prehranjivati azilante na području Slavonskog broda i također svojim kapacitetom uspjeli smo se odazvati i u tako zahtjevnoj potrebi.

I zbog svega navedenog, nadam se da javnost razumije sada da nismo imali ništa protiv hvalevrijednog i nadasve brzog angažmana volontera, niti nemamo ništa protiv da se u prehranu stanovništva uključe i lokalni ugostitelji, ukoliko nadležna tijela u nekom trenutku donesu takvu odluku.

No, Društvo Pleter-usluge nije ono koje donosi takvu odluku, a preko leđa naših zaposlenika koji trpe vrlo često neopravdane uvrede lome se zahtjevi kolega ugostitelja.

Ne umanjujemo ničiji doprinos i trud, ali ne želimo da se naši radnici, kuharsko i ugostiteljsko osoblje obezvrjeđuje.

U konačnici, posla na tržištu ima dovoljno za sve i kad Država donese takvu odluku, Pleter se može povući i lokalnim ugostiteljima prepustiti obavljanje tog posla.

Do tada, molimo javnost da “Operaciju Pleter” provode na “drugom frontu” te prestane omalovažavati angažman naših radnika koji marljivo i s ponosom obavljaju pred njih postavljenu zadaću i prehranjuju svoje obitelji, a uz to isto kao i mnogi s tog područja obnavljaju svoje domove, spavajući u kamp kućicama”, stoji u odgovoru Pletera.

Komentari